ABOUT

Hoi! Wat leuk dat je mij wat beter wilt leren kennen! Mijn naam is Maritza en ik ben de oprichtster van Plantifulplan. Welkom op mijn website!

In 2019 begon ik met Plantifulplan en sindsdien begeleid ik vrouwen die op verschillende vlakken hun gezondheid en welzijn willen verbeteren en de controle over hun voeding en eetgedrag terug willen krijgen. Op dat moment was ik al een aantal jaren actief als voedingspsychologe, coach en personal trainer in de wereld van fitness en gezondheid en wat mij opviel is dat veel vrouwen dezelfde moeilijkheden hebben om hun levensstijl langdurig te veranderen. De ene na de andere gezondheidstrend belooft de oplossing, maar in de realiteit is dit zelden waar. 

Dit komt omdat deze trends en ook diëten zich richten op kort durende motivatie en snel resultaat. Blijvende verandering bereik je hiermee echter niet. Zelfs wanneer je je netjes houdt aan de regels en resultaat bereikt, val je snel terug in oude patronen en kun je weer opnieuw beginnen. 

Daarom ben ik mij gaan richten op langdurige verandering. En die bereik je alleen als je de slechte gewoontes en patronen leert herkennen die geleid hebben tot de situatie waarin je nu zit. Pak deze aan en de wereld van moeiteloze gezondheid gaat voor je open. Verkijk je er niet op, ook dit is hard werken! Veranderen is nooit makkelijk. Maar je kunt het beter één keer goed doen dan elke keer weer opnieuw tot dat je de moed voorgoed kwijt bent.

 

 

Ik coach vanuit een holistisch perspectief. Dat wil zeggen dat ik veel verder kijk dan alleen goede eetkeuzes maken en bewegen. Gezondheid is ook hoe je slaapt, hoeveel rust je neemt en hoe je over jezelf en je eigen lichaam denkt. En al deze dingen zijn ook nog eens met elkaar verbonden. Zo kan een lastige situatie op je werk zich bijvoorbeeld ook uiten in je eetgedrag.

Verder ben ik een grote voorstander van een natuurlijke voeding, beweeg- en levenswijze. En daar hoort af en toe genieten van iets minder gezonds ook bij. Je lichaam kan nog zo gezond zijn, als je mentaal niet op de juiste plek zit doordat je jezelf teveel verbiedt, ben je er nog niet. Ik help je graag om die balans te vinden tussen de dingen die je blij maken en wat je lichaam jou vertelt dat het nodig heeft. Ik geloof namelijk dat ons lichaam heel goed weet hoe het zichzelf gezond moet houden en dat ook aangeeft. Wij zijn alleen een beetje vergeten te luisteren.

Het is mijn doel dat jij dit weer leert, dat je inzicht krijgt in de staat van jouw gezondheid en waarom die zo is zoals die momenteel is en natuurlijk, hoe je deze verandert!

OPLEIDINGEN & ERVARING

In 2016 heb ik mijn studie afgesloten met het masterdiploma in Coaching, Psychology of Change en Gezondheidspyschologie als onderdelen van de studie Sociale Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in de psychologische aspecten van gedrag en verandering.

Als personal trainer ben ik in het bezit van twee trainersdiploma’s van de AALO en begeleid ik sinds een aantal jaar mensen met sporten en een gezonde voeding. Naast personal training, duo-training en small group training heb ik ook ervaring met grote groepen, teambuilding trainingen voor bedrijven en het trainen van zwangeren of recentelijk bevallen vrouwen.

Mijn kennis over voeding betrek ik uit wetenschappelijke bronnen en ervaringen uit de praktijk. Wanneer ik advies geef, is dit gebaseerd op de voedingsrichtlijnen van erkende gezondheidsinstanties en altijd wetenschappelijk onderbouwd. Je zult echter merken dat ik je bij deze vorm van voedingsbegeleiding meestal helemaal niet specifiek vertel wat je moet eten maar dat ik juist samen met jou ga kijken waar jij je het beste bij voelt.