ALLE BEAUTY PRODUCTEN DIE IK 5 STERREN GEEF

SNELWERKENDE, NEDERLANDSE NAGELVERZORGING

Het eerste product van mijn 5-sterren lijst. Ik kreeg dit toegestuurd om vrijblijvend te proberen en ben er in korte tijd een oprechte fan van geworden. De balm komt in de vorm van een stick met kamille, lavendel en olijfolie. Hij staat op mijn nachtkastje en ik gebruik hem elke avond als nagelolie en voor droge plekjes op mijn handen. De natuurlijke geur van kruiden en bloemen is een vast onderdeel van mijn kalmerende avondritueel geworden. Droge plekjes en nagelriemen zijn na maar één nachtje hersteld. En dat voor een hele schappelijke prijs. Echt zo’n product waarbij alles klopt.

AbbeyLAB is een Nederlands merk dat heerlijke huidverzorging maakt van 100% natuurlijke ingrediënten uit kruiden, oliën, planten en bloemen die sinds 1974 worden geteeld en verwerkt op de abdij van Postel. Alle producten zijn plantaardig, ruiken als een kruidentuin in de zomer en worden niet op dieren getest. Het merk zet zich bovendien in voor zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Een mooi voorbeeld van het feit dat goede verzorging niet per sé van een groot of bekend merk hoeft te komen.

Product: BALM. (for basically everything)
Prijs: +

DE NIEUWE PARFUMS

Een aantal jaar geleden stapte ik van commerciële parfums over op olie parfums. Deze blijven langer goed, ruiken bijzonderder en minder synthetisch, en zijn heel toevallig ook nog eens stukken goedkoper. Toch probeer ik af en toe bij Douglas ook eens wat nieuws. Ik was vooral benieuwd naar de parfums van Zarko die gezien worden als dé nieuwe soort parfums. Nadat ik een tester van dit parfum probeerde was ik om. De geur is totaal anders dan van alle parfums die je kent, ruikt heel natuurlijk en blijft de hele dag hangen. Ik krijg er veel complimenten over!

Zarkoperfume is een Deens merk dat als doel heeft de natuurlijkheid van parfums terug te brengen. Geen synthetische geur dus, maar een handgemaakte formule die mengt met je eigen lichaamsgeur en zo zijn hele eigen geur creëert. Bij Douglas behoort het merk tot de Clean Beauty Group: een groep merken wiens producten bewust worden geproduceerd, zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Omdat deze vaak gebruikt worden in reguliere parfums en goedkoper zijn, ligt de prijs voor parfums zoals van Zarko daarom wat hoger. Maar wel terecht. Leuke en handige extra: je kunt via Zalando een test kit met mini’s aanschaffen en eerst proberen welk type geur je het lekkerst vindt.

Product: Pink Molecule 090·09
Prijs: +++

ZONVERZORGING VOOR GEVOELIGE HUID

Heb je al eens een zonnebescherming voor je gezicht gevonden die je huid niet alleen niet verneukt maar gewoon verzorgt? Ik tot nu toe niet. Toen ik de zonnebrandcreme van Bondi Sands kocht was dat dan ook meer uit nieuwsgierigheid dan uit overtuiging. Maar wow, gewoon WOW. Met een SPF van 50 is deze creme totaal niet plakkerig of laat een dikke laag achter. Het trekt snel in en mijn huid, die van elke zonnebrandcreme die ik ooit geprobeerd heb verstopt raakt en puistjes vormt, ziet er met dagelijks gebruik van deze zonnebrandcreme zelfs beter uit. De prijs is ook nog eens fantastisch. Ik hoop echt dat deze nooit verdwijnt en zal in de toekomst nog de rest van de lijn aanschaffen als mijn minder fijne zonnebrandcremes op zijn.

Bondi Sands is een merk uit Australië dat op een veilige manier een mooi gebruinde huid mogelijk wil maken voor iedereen. Het merk is bekend van self-tanning producten maar maakt ook zonnebescherming. Die laatste is zowel met als zonder parfum verkrijgbaar, voor lichaam en gezicht, biedt UVA en UVB bescherming, is tot 4 uur water- en zweetbestendig en verzorgt de huid met Vitamine E en aloë vera.

Product: Daily Moisturising Face SPF 50
Prijs: +

HANDVERZORGING DIE WERKT

Wat zoek jij in een goede handcrème? Voor mij is het belangrijk dat een crème goed voedt maar niet plakt, ik wil immers snel weer dingen kunnen doen met mijn handen. Ik houd ook niet zo van een te sterke geur. Anders ruik ik dat de hele dag en dat heb ik liever alleen van mijn parfum. Ik ken meerdere goede handcrèmes maar de prijs hiervan ligt aanzienlijk hoger. De Hemp-lijn van The Body Shop voldoet daarentegen an al mijn eisen en dat voor een hele goede prijs. Ik was oprecht verrast hoe goed dit product werkt en heb hem nu al drie keer opnieuw gekocht.

The Body Shop is een Engels merk dat is opgericht vanuit de visie dat ook bedrijven een positieve impact kunnen maken in de wereld. Sindsdien zet het merk zich niet alleen in voor natuurlijke verzorging maar ook voor faire werkomstandigheden, is het uitgesproken tegen dierproeven en zet het zich in voor andere goede doelen zoals natuurbehoudprojecten en educatie voor meisjes in derde wereld landen. Wat ik zelf nog mis bij The Body Shop is een vermindering van verpakkingsmateriaal. Verder denk ik dat het een mooi merk is dat de commerciële gebruiker aanspreekt maar wel bewust maakt van een natuurlijkere en meer ethische verzorging.

Product: Hemp Hand Protector
Prijs: +

DE NIEUWE PEELINGS VOOR GEVOELIGE HUID

Gezichtspeelings zijn mijn hele leven een big no geweest, met een gevoelige huid zijn namelijk zelfs de allerkleinste korreltjes nog veel te irriterend en maken je huid juist nog gevoeliger. Gelukkig bestaan er tegenwoordig enzym peelings, peelings zonder korrels waarbij een bepaald enzym de dode huidcellen losmaakt die je vervolgens kunt afspoelen. De meesten zijn peperduur, maar gelukkig niet die van Zarqa. Dit product heb ik denk ik al wel vier keer opnieuw gekocht en vaak genoemd op mijn social media. Deze peeling zorgt ervoor dat mijn huid er frisser uitziet en zachter aanvoelt, zonder onnodige irritatie die weer tot onzuiverheden kan leiden.

ZARQA is een Nederlands merk dat in haar verzorgingsproducten alleen ingrediënten gebruikt die de huid niet belasten en een bewezen werking hebben. De producten van het merk bevatten bestanddelen uit de Dode Zee. Hiervan is namelijk gebleken dat hij mineralen en sporenelementen als magnesium, kalium, calcium en broom bevat die een bewezen heilzame werking hebben op de huid. De producten van het merk zijn erg geschikt voor een gevoelige, onzuivere huid en parfum-vrij.

Product: Enzym Gezichtspeeling
Prijs: +

DIRECT WERKEND SERUM VOOR GEVOELIGE HUID

Pas een paar jaar geleden begon ik met het gebruik van serums. Ik ga richting de 30 en het schijnt goed te zijn om daar dan eens mee te beginnen. Toch begreep ik nooit wat een serum nou precies toevoegt of doet en zo probeerde ik een beetje halfhartig verschillende. Tot ik een tester kreeg van deze, een serum van Darphin dat roodheid tegengaat. Ideaal voor een gevoelige huid. Maar er zijn zoveel producten die dat beweren dat ik het nog maar matig geloofde. Maar ik merkte direct bij gebruik, en zeker de volgende dag, een groot verschil. Dus nadat de tester op was heb ik gelijk een heel flesje besteld. Normaal gesproken zorgt douchen, zon, verwarming, extreem weer of slapen ervoor dat mijn huid snel rood wordt. Hiermee heb ik zelfs de volgende ochtend na een hele nacht niks drinken geen rode huid. Nog een pluspuntje: het serum, en eigenlijk alles van Darphin, ruikt heerlijk. Enige nadeel: de prijs. Maar voor mij is het zijn prijs alsnog waard.

Darphin is een Frans merk opgericht door Pierre Darphin die geloofde in de meest pure maar geconcentreerde plant extracten voor een goede huidverzorging. Zijn filosofie was dat de huid een spiegel is die iemands leven laat zien. Een gezonde levensstijl zou zo zichtbaar zijn in de staat van de huid. Om dit te ondersteunen van buitenaf ontwikkelt Darphin sindsdien ijzersterke formules die de huid laten stralen van gezondheid. Ieder product zou doen wat het beloofd.

Producten: Intral Redness Relief Soothing Serum
Prijs: +++