Chocolade druppels (no bake)

6 november 2019

Processed with VSCO with al3 preset

Ingrediënten:

Voor 15 druppels, bereidingstijd: 20 min

800 gram 70% pure chocolade

3 eetlepels kokosolie

Voor de versiering:

Gevriesdroogde aardbeien

Dr. Oetker Unicorn mix (of andere sprinkels)

Voorbereiding:

Maak ruimte vrij in je koelkast zodat je er een bakblik of snijplank in kunt zetten. Bedek een bakblik, snijplank of andere grote platte ondergrond die je kunt verplaatsen met bakpapier en zet een pannetje en een hittebestendige kom klaar. Zorg dat je een eetlepel en de versiering in de buurt hebt.

Bereiding:

Breng water aan de kook en doe dat in het pannetje tot ongeveer 1/3 van de pan gevuld is met water. Zet de kom erin en zet dit op de laagste stand op het fornuis. Breek de chocolade kapot en doe deze in de kom. Zorg dat niks in aanraking komt met het water! De chocolade zal door de hitte van de kom gaan smelten. Zodra dit gebeurt, begin je met roeren. Wanneer de chocolade ongeveer voor de helft gesmolten is, voeg je de kokosolie toe. Blijf roeren tot dat alles gesmolten is.

Schep nu voor elke druppel 2 eetlepels chocoladesaus uit de kom op je ondergrond met bakpapier. Je hoeft niks aan te drukken of uit te smeren, als het goed is verloopt de chocolade vanzelf. Door de kokosolie droogt de chocolade niet snel en kun je eerst alle druppels maken en ze naderhand versieren.

Tip: Om mooie ronde druppels te maken, laat de tweede schep met chocoladesaus precies in het midden van de eerste lopen en beweeg de straal niet van zijn plek. De chocolade verdeeld zich vanzelf mooi rondom.

Om de druppels weer hard te laten worden, zet je ze ongeveer 30 min in de koelkast. Je kunt ze in de koelkast nog ongeveer een week bewaren. Let wel op, zodra ze buiten de koelkast komen zullen ze weer snel zachter worden en eventueel gaan smelten! Je kunt dit proces controleren door iets te variëren met de hoeveelheid kokosolie. Wanneer je minder gebruikt, wordt de chocolade wel minder zacht van textuur als je hem eet.

Maak je dit recept? Stuur me een foto of tag @plantifulplan op Instagram en Facebook!

0

Start typing and press Enter to search