CRUNCHY-BUT-GOOEY SNICKERS HAVERMOUT

Veel mensen ontbijten elke morgen met havermout en kunnen zich een ochtend zonder niet voorstellen. Ik ontbijt licht, waardoor havermout mij vaak te zwaar is, maar dat betekent niet dat ik het helemáál niet eet. Ik vind havermout namelijk heerlijk in de winter als snack in de namiddag. Ik neem het ook graag als ik weet dat mij een drukke dag te wachten staat waarvan ik niet weet of ik genoeg tijd ga hebben om tussendoor te eten. Havermout neem ik ook standaard mee op reis én het is hetgeen wat ik eet als ik ongesteld ben en zin heb in warme comfortfood. Een van mijn favoriete varianten is de Snikkers havermout. Over de jaren heen verder en verder geperfectioneerd tot wat het op dit moment is: een combinatie van crunchy en gooey (smeeuïge) ingrediënten die doen denken aan de chocolade reep. Verwarmend en zeker comforting maar daarnaast ook vullend en voedzaam. Een heerlijk ontbijt of snack voor de koude dagen die eraan gaan komen.

 
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen:
  • 45 gram havermout
  • 250 ml (ongezoete) amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theelepel maca poeder
  • 1 eetlepel pinda’s
  • 1 theelepel pindakaas
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • Optioneel: andere toppings naar keuze
  • Optioneel: agave siroop of medjool dadel om te zoeten

 

Bereiding: 

Doe de havermout en amandelmelk in een pannetje en breng het aan de kook. Terwijl je de havermout zachtjes laat koken, snijd je de banaan. Snijd één helft in kleine blokjes en roer deze door de kokende havermout, snijd de andere helft in plakjes en bewaar deze voor later.

Blijf regelmatig goed door de havermout roeren tot deze de gewenste dikte heeft. Voeg nu de maca en de cacao poeder toe en roer opnieuw goed. Wanneer alles gemengd is, doe dan havermout in een schaaltje en beleg met de resterende plakjes banaan en de andere toppings (naar keuze). Wil je dadels gebruiken om het extra zoeter te maken, kook deze dan ook mee.

Ik wens je alvast hele fijne feestdagen en ben benieuwd naar jouw havermout-creatie!

Maritza Kolenbrander

Maritza Kolenbrander

Voedingspsychologe/coach & personal trainer voor vrouwen.

Gerelateerde blogs