HOE EET EN SPORT EEN FITNESS TRAINER?

Van alle vragen die ik gesteld krijg over voeding en sport steekt er één met kop en schouders boven alle andere uit. En dat is, hoe trainers, ik, nou eigenlijk zelf sporten en eten. Hoe vaak in de week sporten wij nou echt? En gaan we dan altijd keihard of slaan we ook weleens over? Eten we ook ongezonde dingen, of kan alles zo als voorbeeld in een boek over het perfecte eetpatroon? Deze vragen beantwoord ik vandaag voor je want ik heb vorige week een week lang alles bijgehouden wat ik at en elke stap die ik zette.

Hoe ik eet

Zoals je waarschijnlijk weet heb ik een 99% plantaardig eetpatroon en eet slechts af en toe honing of iets waar ei doorheen zit. Verder volg ik geen bewuste voedingsregels. Soms eet ik 4 grotere maaltijden op een dag, soms snack ik meer over de dag verdeelt. Soms ontbijt ik heel licht, de andere dag lig ik ’s morgens al op apegapen en ontbijt met een grote portie. Soms is mijn avondeten het laatste wat ik eet, maar vaak kies ik nog voor een snack voordat ik ga naar bed ga want daar slaap ik beter op. Ik luister bij mijn voeding heel erg naar mijn gevoel maar kies wel meestal voor pure en gezonde opties omdat ik die het lekkerst vind en me er het beste op voel (win=win voor mij). Maar ik kan ook gerust weleens een stukje veganistische taart eten of een vanilla coke drinken als ik daar zin in heb. Verder streef ik naar zoveel mogelijk variatie maar omdat ik alleen woon is oneindig veel variatie niet altijd mogelijk want dingen moeten natuurlijk ook gewoon op 😉

Hoe ik sport

Ook met sporten luister ik naar mijn lichaam. En dat gaat het beste op training met licht gewicht of eigen lichaamsgewicht op een hoge hartslag. Ik doe dus veel oefeningen die een combinatie zijn van cardio en kracht zoals burpees, jump squats, jump lunges, of wissel af tussen kracht en cardio. Als ik sport, geef ik echt alles wat ik heb. Mijn trainingsmindset is Just Do It. Ik probeer altijd het meeste te maken van een training en alles uit mezelf te halen. Tussen twee sportsessies neem ik dan wel altijd minimaal 1 dag rust. Als ik merk dat ik meer nodig heb, soms 2 dagen. Op die rustdag doe ik verder ook niks behalve yoga of veel wandelen. Ik loop ALLES. En ik probeer minimaal 1x in de week te hardlopen. Dat is een uitdaging, want ik vind hardlopen het minst leuke 😉
Naast mijn eigen trainingen werk ik natuurlijk ook nog als trainer en geef vaak 2 trainingen op een dag. Hierbij loop en ren ik met de sporter(s) mee en doe oefeningen voor. Ik kom in elk geval wel aan mijn stappen en beweging!

Onderstaande week is een goed voorbeeld van een basis week voor mij. Mijn basis is de voeding en sportmomenten die ik minimaal in een week kan volhouden zonder dat ik daar heel veel moeite voor hoef te doen. Ik heb er als het ware naartoe gewerkt dat dit “vanzelf” gaat. In sommige periodes doe ik weleens een tijdje meer en sport vaker en eet nog puurder, maar de meeste tijd van het jaar is dit ongeveer wat ik doe en op een leuke manier vol kan houden.

HOE ZIET MIJN WEEK ERUIT?

Ik hoop dat deze week je een zo accuraat mogelijk idee geeft van mijn voedings- en levensstijl. Mocht je er wat uit meenemen, onthoud wel dat dit is wat voor mij en mijn lichaam werkt maar per persoon kan verschillen. Voor een gepersonaliseerd schema wat helemaal bij jou past, kun je uiteraard contact met mij opnemen. Heb je vragen over hoe ik eet of train? Stuur me gerust een berichtje!

Maritza Kolenbrander

Maritza Kolenbrander

Voedingspsychologe/coach & personal trainer voor vrouwen.

Gerelateerde blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *