MIJN SKINCARE PRODUCTEN

MAKE-UP VERWIJDEREN

Als ik make-up gedragen heb, of een dag veel viezigheid op mijn huid heb gekregen (veel buiten zijn, vliegen, reizen etc.) haal ik dat er eerst af met de smeltende lotion van The Body Shop. De consistentie is een beetje zo als kokosolie. Mijn huid kan daar niet goed tegen maar ik denk dat je dat anders ook kunt gebruiken. Ik wrijf het over mijn gezicht tot de make-up loskomt en haal het er dan af met een herbruikbaar sponsdoekje.

The Body Shop maakt veel veganistische producten die duurzaam worden geproduceerd en niet getest worden op dieren. Bepaalde lijnen zijn natuurlijker dan andere, ik kies het liefste voor een neutrale, natuurlijke geur met minder aroma.

Product: The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter
Prijs: +

GEZICHT REINIGEN

Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik al jaren af en aan de wash mud van Sensai. Je hoeft er maar weinig van te gebruiken want het schuimt enorm en is heel zacht voor je huid. Ik doe er ongeveer een jaar mee.

Ik schuim ongeveer een hoeveelheid van het product ter grootte van een halve erwt in mijn hand op met wat warm water, wrijf dat over mijn huid (niet de ogen) en gebruik dan een electrische face cleanser borstel om alles er goed af te krijgen.

Je kunt de wash mud ook als masker gebruiken maar dat vind ik meestal een beetje zonde haha.

Sensai is een Japans, natuurlijk en uitermate kwalitatief merk maar niet veganistisch. Ze gebruiken namelijk bestanddelen van zijde in hun producten (wordt gesponnen door rupsen). Het merk ontdekte dat vrouwen die in zijde fabrieken werkten erg zachte handen hadden en kwam erachter dat een bestanddeel van die zijde ervoor zorgt dat je huid meer hyaluronzuur aanmaakt, hetgeen wat je huid glad en soepel houdt.

Product: Sensai Silky Purifying Mud Soap
Prijs: +++

SERUM

Een serum gebruik je onder je dag- of nachtcreme, het dringt dieper in je huid dan gewone creme en is ideaal als je nog geen anti-aging producten nodig hebt en ook zo lang mogelijk zonder wilt.

Het serum van Patyka is veganistisch, biologisch en niet getest op dieren. Ik gebruik het om de dag onder mijn nachtcreme of nadat ik gedoucht heb of een masker gebruikt heb.

Patyka is een geheel veganistisch, dierproefvrij en biologisch Frans merk dat zijn producten laat keuren door een extern biologisch keurmerk Ecocert. Patyka is verder een 100% natuurlijk merk en maakt gebruik van de natuurlijke, plantaardige variant van bijvoorbeeld conserveermiddelen of geurstoffen in plaats van de synthetische. Hun doel is om met goede ingrediënten dezelfde beleving en effect te creëeren als met gebruikelijke producten.

Product: Patyka Serum Hydra-Booster
Prijs: ++

DAG- EN NACHTCREMES

Bij dagcreme wissel ik het liefste af tussen een creme die verzorgend is en eentje die direct een mooi effect geeft.

Bij mijn verzorgende dagcreme maak ik momenteel de switch naar het merk Susanne Kaufmann, een natuurlijk, duurzaam en kwalitatief merk met veel lijnen die geschikt zijn voor veganisten. De producten zijn sterk geconcentreerd in hun werkende stoffen maar toch zacht voor de huid en worden daarom graag in Spa’s gebruikt. Alle cremes kun je zowel overdag als voor ’s nachts gebruiken. Hier in Nederland zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Skins. Susanne Kaufmann zet zich daarnaast in voor een holistische benadering van schoonheid en schrijft ook een blog over voeding die goed is voor je huid.

Product: Susanne Kaufmann Face Fluid Line F
Prijs: +++

Als het om creme gaat die direct voor een mooi uiterlijk zorgt, is die van Glamglow mijn favoriet. Eigenlijk alle producten van Glamglow zijn gericht op snel een mooi effect. De verzorging is niet super dus ik gebruik deze creme niet elke dag en alleen in de ochtend, maar als ik een afspraak heb of er wat moe uitzie, zorgt deze creme met pearl glans ervoor dat je huid direct straalt en weer egaal lijkt op een natuurlijke manier. De creme is bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar, je kunt dus helemaal kiezen welke het beste bij jou past.

Product: Glamglow Glowstarter Mega Illuminating Moisturizer
Prijs: ++ tot +++

MASKER

Ik probeer tenminste 1x in de week een masker te gebruiken. Daar ben ik meestal niet heel kieskeurig in en gebruik gewoon de proefverpakkingen die je vaak van winkels of als cadeau krijgt. Zelf heb ik meestal een van Origins in huis, dit hele lichte masker wat goed is voor in de zomer en ook het poeder masker met matcha is top en zuivert je huid vooral heel goed. Het masker wat ik op de foto draag is van Glamglow en maakt je huid mooi glad en elastisch. Als ik een belangrijke dag heb is mijn favoriete masker de avond ervoor The Diamond Mask van Starskin, die doet alles wat alle andere maskers doen in 1x.

Origins werkt met veel natuurlijke ingrediënten en zet zich in voor een duurzame productie. Zo hebben zij bijvoorbeeld veel natuurbehoud projecten en investeren zij in windenergie om hun productie voor 100% mee te dekken. Ook is hun productdesign zo minimalistisch mogelijk om onnodig verpakkingsmateriaal te mijden.

Product: Origins Drink Up 10 Minute Hydrating Mask & Origins Rituali Tea Matcha Madness & Glamglow Gravity Mud Firming Treatment & Starskin The Diamond Mask
Prijs: ++ tot +++

ZONNENBESCHERMING

Bij zonnebrandcreme moet ik kieskeurig zijn, de stofjes die namelijk zorgen voor zonnebescherming (titanoxide en zinkoxide) zijn precies die waar ik niet tegen kan en onzuiverheden van krijg. Op mijn gezicht gebruik ik daarom een speciale creme van Artemis of Switzerland die heel fijn is. Nog nooit last van gehad en toch ook nog nooit verbrand!

Omdat ik veel buiten werk gebruik ik ook op mijn handen een creme die beschermt tegen ouderdomsvlekken. Die van Rituals is niet te plakkerig, ruikt lekker en doet zijn werk dus is mijn favoriet!

Rituals is een merk met de filosofie dat verzorging een ritueel is wat je met aandacht en zorg doet. Je neemt de tijd om goed voor jezelf te zorgen met kwalitatieve producten. Zij gebruiken veel producten met bewezen werkzaamheid uit de Aziatische schoonheidsleer zoals rijst, gember en lotus. Rituals is dierproefvrij maar niet alle lijnen zijn veganistisch en niet alle ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong.

Producten: Artemis of Switzerland More Than SPF 30 Sun Care Face Cream & Rituals The Ritual of Karma Gratitude Hand Lotion SPF 15
Prijs: ++

Maritza Kolenbrander

Maritza Kolenbrander

Voedingspsychologe/coach & personal trainer voor vrouwen.

Gerelateerde blogs