werkwijze

Mijn werkwijze

Ik richt mij erop jou weer sturing te geven over je denken en handelen rondom voeding, beweging en lichaamsbeeld en coach je op het loslaten van gedrag en gedachten die daar niet bij helpen of jou beperken. Ik merk dat mijn cliënten vaak een goed beeld hebben van waar ze naartoe willen, wat ze willen loslaten en wat ze willen leren. Voor het beste succes is het belangrijk dat jouw eigen wil om te veranderen echt overweegt en dat je bereid bent hier hard aan te werken.

Benadering

Mijn benadering is positief en open. Ik bied jou een luisterend, niet oordelend oor voor hetgeen waarmee jij bij mij komt. Mijn aanpak draait om ruimte geven, bewustwording en implicatie. Ik ben ervan overtuigd dat elk mens en elk lichaam een sterk zelfhelend vermogen bezit. Dat we zelf weten wat goed voor ons is en onszelf in die richting weten te sturen, als we weten hoe, en waarom het eerder vaak mis ging. Aan het begin van een traject stellen wij doelen op en die evalueren wij regelmatig. Ik werk echter niet met deadlines waarop je bepaalde doelen bereikt moet hebben, omdat ik geloof dat dit onder de juiste omstandigheden, die wij zullen proberen te creëren, zo snel gaat als dat kan; geheel op jouw eigen tempo.

Privé en op jou afgestemd

De kracht van mijn aanpak ligt in de sterk geïndividualiseerde werkwijze. Ik luister naar wat jij wilt en probeer mee te denken binnen het kader van wat ik weet wat werkt. Alles is bespreekbaar en aan te passen volgens jouw individuele voorkeuren en situatie.

Telefonische en videogesprekken

De gesprekken duren tussen de 30 en 60 minuten, variërend van 1 maal wekelijks tot eenmaal maandelijks, afhankelijk van de intensiteit van de begeleiding die bij jouw situatie passend is. Mijn gesprekken vinden via videogesprek plaats of op verzoek via de telefoon. Dit zorgt ervoor dat je vanuit een vertrouwde omgeving met mij kunt praten, zonder ergens naartoe te hoeven, en dat je de rust en tijd hebt om het gesprek thuis voor te bereiden en later goed af te sluiten.

Positieve en duurzame verandering is mogelijk

Mijn doel voor jou is een positieve en duurzame verandering teweeg brengen waar eerder andere behandelingen of manieren van aanpak missloegen. Mensen komen vaak bij mij nadat zij een langere weg met verschillende type zorg of begeleiding achter de rug hebben die hen niet gegeven heeft wat zij zochten, of niet voor de lange termijn. Indien je bereid bent om echt aan jezelf te werken en lastige situaties niet uit de weg te gaan, is een duurzame verandering bij mij zeker mogelijk. Ik wil jou helpen om op een positieve manier een verandering van levensstijl te weeg te brengen die je ook na afloop van ons traject kunt blijven volhouden.

Resultaat en succes

Een eerste traject heeft altijd een duur van 3 maanden. Dit is de tijdsduur die minimaal nodig is om eerste resultaten te bereiken. Veel mensen, vooral met grotere hulpvragen of complexere situaties, blijven echter langer en bereiken zo meer resultaat. Na de eerste 3 maanden kan het traject maandelijks worden verlengd zolang daar behoefte aan is en worden afgebouwd naar zelfstandigheid. Als jij klaar bent voor verandering en bereid om aan jezelf te werken, staat ook jouw succesvolle verandering niks meer in de weg.

Meer lezen over de coachingstrajecten. Meer lezen over losse gesprekken.

Lijkt het jou fijn om met coaching te starten? Je kunt contact met mij opnemen zodat wij elkaar kunnen leren kennen.