Hoe eet en sport een fitness trainer?

door | 25 september 2019

Van alle vragen die ik gesteld krijg over voeding en sport steekt er één met kop en schouders boven alle andere uit. En dat is, hoe trainers, ik, nou eigenlijk zelf sporten en eten. Hoe vaak in de week sporten wij nou echt? En gaan we dan altijd keihard of slaan we ook weleens over? Eten we ook ongezonde dingen, of kan alles zo als voorbeeld in een boek over het perfecte eetpatroon? Deze vragen beantwoord ik vandaag voor je want ik heb vorige week een week lang alles bijgehouden wat ik at en elke stap die ik zette.

Zo eet ik

Zoals je waarschijnlijk weet heb ik een 99% plantaardig eetpatroon en eet slechts af en toe honing of iets waar ei doorheen zit. Verder volg ik geen bewuste voedingsregels. Soms eet ik 4 grotere maaltijden op een dag, soms snack ik meer over de dag verdeelt. Soms ontbijt ik heel licht, de andere dag lig ik ’s morgens al op apegapen en ontbijt met een grote portie. Soms is mijn avondeten het laatste wat ik eet, maar vaak kies ik nog voor een snack voordat ik ga naar bed ga want daar slaap ik beter op. Ik luister bij mijn voeding heel erg naar mijn gevoel maar kies wel meestal voor pure en gezonde opties omdat ik die het lekkerst vind en me er het beste op voel (win=win voor mij). Maar ik kan ook gerust weleens een stukje veganistische taart eten of een vanilla coke drinken als ik daar zin in heb. Verder streef ik naar zoveel mogelijk variatie maar omdat ik alleen woon is oneindig veel variatie niet altijd mogelijk want dingen moeten natuurlijk ook gewoon op 😉

Zo sport ik

Ook met sporten luister ik naar mijn lichaam. En dat gaat het beste op training met licht gewicht of eigen lichaamsgewicht op een hoge hartslag. Ik doe dus veel oefeningen die een combinatie zijn van cardio en kracht zoals burpees, jump squats, jump lunges, of wissel af tussen kracht en cardio. Als ik sport, geef ik echt alles wat ik heb. Mijn trainingsmindset is Just Do It. Ik probeer altijd het meeste te maken van een training en alles uit mezelf te halen. Tussen twee sportsessies neem ik dan wel altijd minimaal 1 dag rust. Als ik merk dat ik meer nodig heb, soms 2 dagen. Op die rustdag doe ik verder ook niks behalve yoga of veel wandelen. Ik loop ALLES. En ik probeer minimaal 1x in de week te hardlopen. Dat is een uitdaging, want ik vind hardlopen het minst leuke 😉
Naast mijn eigen trainingen werk ik natuurlijk ook nog als trainer en geef vaak 2 trainingen op een dag. Hierbij loop en ren ik met de sporter(s) mee en doe oefeningen voor. Ik kom in elk geval wel aan mijn stappen en beweging!

Onderstaande week is een goed voorbeeld van een basis week voor mij. Mijn basis is de voeding en sportmomenten die ik minimaal in een week kan volhouden zonder dat ik daar heel veel moeite voor hoef te doen. Ik heb er als het ware naartoe gewerkt dat dit “vanzelf” gaat. In sommige periodes doe ik weleens een tijdje meer en sport vaker en eet nog puurder, maar de meeste tijd van het jaar is dit ongeveer wat ik doe en op een leuke manier vol kan houden.

Zo ziet mijn week eruit

Ik hoop dat deze week je een zo accuraat mogelijk idee geeft van mijn voedings- en levensstijl. Mocht je er wat uit meenemen, onthoud wel dat dit is wat voor mij en mijn lichaam werkt maar per persoon kan verschillen. Voor een gepersonaliseerd schema wat helemaal bij jou past, kun je uiteraard contact met mij opnemen. Heb je vragen over hoe ik eet of train? Stuur me gerust een berichtje!

maritza kolenbrander blog
Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Kerstdiner zonder darmklachten

Kerst zonder buikpijn? Voor velen hoort het er jaarlijks bij, maar dat hoeft niet zo te zijn. Al met een paar aanpassingen kun je kerst vieren zonder je zorgen te maken over vervelende darmklachten.

Meer lezen

Shepherd’s pie

Shepherd's pie is een heerlijk verwarmend gerecht in de herfst en winter. Van zichzelf niet per se erg gezond en rijk aan vlees, boter en kaas. Op deze manier voegen we echter meer groente en vezels toe en houden we de maaltijd smaakvol maar toch lichter. Ook ideaal: je maakt met 1x koken gelijk 4 porties.

Meer lezen

Cookie dough energy balls

Mijn favoriete tussendoortje dit jaar: energy balls! Deze variant smaakt naar een koekje zo lekker. Ik eet ze voor een workout, als toetje na de lunch of bij een kopje thee als ik wat extra honger heb.

Meer lezen

15 manieren om te ontspannen & je emoties te verwerken zonder eten

Gezonde eetgewoonten en regelmatige beweging zijn makkelijk als je leven vlekkeloos gaat. Juist als het tegenzit, grijp je sneller tot eten als troost, afleiding of opkikker. En dat kan een fijn gevoel en goede resultaten in de weg staan. In dit artikel lees je 15 manieren waarop je anders met je emoties kunt omgaan.

Meer lezen

Simpele lunch sandwiches

Een gezond alternatief voor de boterham met kaas of pindakaas. Deze sandwiches geven je meer vezels, voedingsstoffen en eiwitten en je voelt je daardoor energieker en langer verzadigd. In 5 minuten klaar te maken en daarmee ideaal voor mee naar werk.

Meer lezen

Quinoa sushi met wasabimayonaise

Zin om wat meer moeite te doen of op zoek naar de invulling voor een leuke, gezonde date? Maak eens zelf sushi! Je bent een tijdje bezig, maar het is een leuke activiteit, erg lekker en door de quinoa in dit recept overeet je minder snel en blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.

Meer lezen

Matcha energy balls (door Sanne Vloet & Soulsyncbody)

Yes you can snack! Lekkere tussendoortjes horen ook bij een gezonde levensstijl. Maar we laten de suiker, smaakversterkers en toevoegingen achterwegen en focussen op echte voedingsmiddelen. Met deze matcha balls heb je dagelijks iets lekkers om naar uit te kijken.

Meer lezen

Simpele chiapudding (basisrecept)

Chiapudding is ontzettend goed voor je darmen! Op smaak brengen kun je het met kokosmelk, geraspte citroen, vanille of cacao poeder. Hier vind je mijn simpele basisrecept en favoriete combinaties!

Meer lezen