Voedings- en levensstijlcoaching

Van ‘maar wat doen’ naar leren wat echt werkt voor jou!

Je kunt op wel 100 manieren gezond leven. Misschien probeer jij ze ook allemaal tegelijk te doen. Wat als je al die energie zou investeren in het creëeren van een manier die werkt, echt bij jou past en goed voelt?

personal trainer Maritza

Tijd voor coaching?

Je weet wel hoe het moet, maar toch…

Net als zoveel vrouwen weet jij vast ook heel goed wat gezond is en wat niet. Toch loopt het niet lekker en ben je nog lang niet waar je wilt zijn. Dat heeft weer invloed op je stemming en zelfvertrouwen. Het lijkt zo simpel, waarom lukt het dan niet gewoon? Omdat weten wat je moet doen niet gelijk staat aan weten hoe. Je hebt ernaast ook gedachten, gevoelens en een leven. En daar loopt een mooi plan in de praktijk vaak mis. Maar dat ligt niet aan jou, dat ligt aan de aanpak.

Daarom geef ik een vorm van coaching in voeding en beweging waarbij aandacht is voor niet alleen hoe jouw lichaam werkt, maar ook hoe JIJ werkt!

Jouw denkwijze & eetgedrag gaan hand in hand

Daarom werkt het ook niet om blind regels te volgen. Jouw gevoelens en denken bepalen wat werkt en wat niet. Daar houd ik rekening mee:

N
Ik heb aandacht voor wie jij bent en wat jouw unieke krachten maar ook valkuilen zijn.
N

Er is een oorzaak van jouw huidige eet-en leefgedrag. Deze kan lichamelijk zijn maar ook mentaal.

N
Ik combineer mijn kennis van wat werkt en wat ik denk dat het beste bij jou past.
N

Jij denkt mee over de inhoud en vorm van de coaching want jij kent jezelf het best.

N

We creëren een simpele maar sterke basis waarmee je het vervolgens zelf kunt voortzetten.

“Met de coaching is het mij gelukt een lager, stabiel gewicht te bereiken zónder door te slaan. Mijn eetbuien en erge honger zijn verdwenen net zoals mijn opgeblazen gevoel en buikpijn. Ik ervaar zoveel meer rust.”

Esther (26) – LOsse gesprekken

Wanneer pas jij bij mij

Coaching? Ja, als jij…

N
Kampt met eetbuien, overeten of moeite hebt om af te vallen.
N
Veel bezig bent met eten en bewegen en dit veel ruimte inneemt in je leven.
N
Last hebt van huidklachten, darmklachten of hormonale klachten zoals PMS, amenorroe of een schommelende bloedsuikerspiegel.
N
Stress ervaart, vaak vermoeid bent of energiedips hebt en als je het moeilijk vindt hierin je grenzen aan te geven.
N
Last hebt van stemmingswisselingen, een gedeprimeerde stemming, angst, onrust en een laag zelfbeeld.
N
Moeite hebt met aankomen, spieren opbouwen en fitter worden.
N
Jezelf verwaarloost en niet goed voor jezelf zorgt.
personal trainer Maritza

Hoe werkt coaching

Kies de coaching die bij jou past

Bij persoonlijke coaching denk je niet alleen mee over de inhoud maar ook de manier waarop. Wil je graag regelmatige gesprekken of liever eens in de zoveel tijd, met voedings- of sportschema of zonder? Dat kan allemaal. Langere termijn coaching kan ook als je graag een vast aanspreekpunt houdt voor jouw gezondheid. Hiervoor heb ik een aangepast tarief.

Optie1: Intensieve coaching

Beste keuze als je niet weet waar je moet beginnen, een snelle kickstart wilt of moeite hebt in je eentje veranderingen te maken en vol te houden.

Inclusief

N

Elke 2 weken 1 uur online coachingsgesprek

N
Wekelijks evaluatie-en richtingsmoment
N
Onbeperkte coaching via WhatsApp
N

Oefeningen en materiaal voor thuis

N
Ebook met meer dan 50 gezonde recepten

€280,- per maand

Aanvullende kosten

Kennismaking

gratis

Online een kopje thee drinken

Intake

65

Opstellen van doelen en een persoonlijk plan

Optie 2: Losse coaching

Meest geschikt als je al vaker coaching hebt gehad, slechts één vraagstuk hebt, of als je goed zelfstandig met adviezen aan de slag kunt.

Inclusief

N

Eenmalig 1 uur online coachingsgesprek

N
Overzicht van de adviezen om mee aan de slag te gaan 
N
E-mail contact met feedback op korte vragen
N

Oefeningen en materiaal voor thuis

N
Geen wachttijd
€125,- per keer 

Aanvullende kosten (optioneel)

Plan van aanpak

€200

Intake, adviesgesprek en gepersonaliseerd plan van aanpak

Voedingsschema

280

Intake, adviesgesprek, gepersonaliseerd plan van aanpak incl. persoonlijk voedingsschema

Sportschema

280

Intake, adviesgesprek, gepersonaliseerd plan van aanpak incl. persoonlijk sportschema

Combinatieschema

420

Intake, adviesgesprek, gepersonaliseerd plan van aanpak incl. persoonlijk voedingsschema en persoonlijk sportschema

“Ik kwam erachter dat mijn ondergewicht een gevolg was van iets veel diepers. Nu ben ik niet alleen geholpen met mijn gewicht, maar ook als persoon heb ik kunnen groeien.”

Roos (22) – Intensief traject

Verloop van de coaching

Zo werkt mijn coaching

1 tot 2 weken - verkennen

We leren elkaar beter kennen en gaan dieper in op jouw doelen. We bekijken hoe je nu eet, beweegt, slaapt, hoe je leven eruit ziet, welke klachten je hebt en hoe je je voelt. Je krijgt de eerste oefeningen en adviezen mee om te proberen.

Dit merk jij: gevoel van rust, opluchting en erkenning. Je hoeft niet alles alleen te kunnen. 

3 tot 12 weken - ontleren

Waarschijnlijk heb jij al het een en ander geprobeerd. Dingen die je op internet las of bij iemand anders zag. Goed bedoeld advies, maar vaak verkeerd of overbodig en het leidt af. In deze fase ontleer je alles wat niet werkt en ontwikkel je jouw simpele maar sterke basis.

Dit merk jij: klachten verminderen, je voelt je fitter en begint te begrijpen wat wel en niet werkt voor jou.

3 tot 6 maanden - leren en implementeren

Jij wordt de expert op het gebied van jezelf en je lichaam. We ontwikkelen jouw basis door tot een persoonlijke gezonde levensstijl met daarin alles wat jij nodig hebt om je op je best te voelen: voeding, beweging, levensinvulling en mindset.

Dit merk jij: resultaten tellen op, klachten nemen verder af en je zelfvertrouwen neemt toe. Veranderingen worden een routine en gaan makkelijker.

6 tot 12 maanden - groeien en bloeien

Met doorlopende coaching kun je in 1 jaar tijd een ander mens worden. We werken aan langdurige veranderingen zoals het in balans brengen van hormonen, groter gewichtsverschil, spieropbouw, het ontwikkelen van een stevige buffer bij tegenslagen, gevoel van zekerheid, kennis en vertrouwen om zelf een gezonde levensstijl voort te zetten.

Dit merk jij: je bent vrolijker, rustiger en geniet van het leven. Je voelt je sterk en licht tegelijk. Je hebt de flow te pakken en laat je niet afleiden.

Reviews

Deze vrouwen hebben geleerd wat werkt

“Door mijn drukke leven en PDS merkte ik dat ik worstelde met mijn energie. Maritza en ik zijn specifiek bezig geweest met mijn voeding. Door een voedingsdagboek bij te houden en daarover in gesprek te gaan heb ik geleerd waar mijn valkuilen zitten qua eten. Ook leerde ik welke momenten ik wat kon eten zodat ik mijn energie beter verdeeld krijg over de dag. Maritza luistert goed, geeft deskundig en ook praktisch advies. Echt aanrader!!”

Marian (37) - Losse gesprekken

“Nadat ik zelfstandig afgevallen was, merkte ik dat het calorieën tellen moeilijk los kon laten en een obsessie met gezonde voeding ontwikkeld had. Dit triggerde eetbuien en dat maakte mij erg onzeker en angstig voor terugval. Door de coaching leerde ik waar mijn triggers liggen en hoe ik anders met mijn emoties om kan gaan dan te eten. Ik heb er erg veel aan gehad en het gevoel dat ik de controle weer terug heb, maar nu op een gezonde manier.”

Caroline (23) - Losse gesprekken

“Ik kwam bij Maritza met de vraag om mij te helpen met het laatste beetje afvallen. Hier was ik al een paar jaar mee bezig, maar bleef nu al een langere periode hangen op eenzelfde gewicht. Met een los gesprek heeft Maritza meegekeken naar mijn voeding en handvatten gegeven om de laatste loodjes goed aan te pakken. Kleine aanpassingen waren makkelijk en snel om door te voeren door sommige producten te vervangen. Het losse gesprek heeft mij geholpen om de laatste kilo’s kwijt te raken en om daarbij niet de balans te verliezen.”

Marijke 27 - Losse gesprekken

“Na meer dan 3 jaar rond te lopen met ondergewicht en zonder menstruatie was ik er vorig jaar dan toch eindelijk voldoende van overtuigd dat mijn eetgedrag toch niet ‘normaal’ was en al mijn ‘gezonde’ aanpassingen misschien toch wat minder gezond waren dan ik dacht. Ik had nooit eerder bij een coach of psycholoog gelopen, waardoor ik eigenlijk geen goed beeld had van wat dat precies inhield en de drempel om te starten erg hoog lag. Maar ik wilde het toch een kans geven om na 3 jaar mijn menstruatie terug te krijgen. Inmiddels ben ik een jaar verder sinds de start van mijn traject en vorige maand voor het eerst in 4 jaar weer ongesteld geworden. Iets wat ik lange tijd niet meer voor mogelijk had gehouden, is dankzij dit traject toch gelukt! Ik wil Maritza nogmaals heel erg bedanken voor alle steun en fijne gesprekken!”

Anoniem (22) - Intensieve coaching en losse gesprekken

“Toen ik begon met de coaching had ik een paar heftige jaren achter de rug. Mijn gezondheid was niet op zijn best en ik zat lichamelijk en mentaal niet lekker in mijn vel. Mijn doel was om dit te verbeteren maar wel mezelf te blijven. Ik ben van mezelf curvy en voel me daar prettig bij, maar fit voelde ik me niet. Met andere coaches en trainers had ik slechte ervaringen maar dat bleken hier onnodige zorgen. Mindless snacken en overeten komt inmiddels niet meer voor en ik geef mijn lichaam nu wat het nodig heeft. Mijn bloedsuikerspiegel is weer stabiel en geen maagzuur meer! Ik ben zelfs begonnen te sporten en vind het leuk! Ik zit echt op een veel betere plek. Bedankt!”

Rianne (41) - Intensieve coaching en losse gesprekken

Wat als dit ook jouw laatste coaching is? 

Geloof het of niet, maar ooit struggelde ik zelf met het vinden van een balans die werkt.

Ik ging van hot naar her en heb er jaren over gedaan om te komen waar ik nu ben. Dat wil ik nooit meer. En ik wil het ook jou besparen. Daarom geef ik een vorm van coaching in voeding en beweging waarbij het bereiken van je doelen net zo belangrijk is als het vasthouden ervan.

Dat kan alleen als je veranderingen maakt die bij jou passen en als je begrijpt waarom je ze maakt. Het mentale aspect van gezondheid vind ik heel belangrijk en komt daarbij vaak terug.

Als je leert hoe voeding, beweging en jouw levensinvulling voor jou werken zul je zien dat het allemaal veel makkelijker gaat. En dat je het daarna ook zonder mij kunt.

Aan de slag?

Laten we kennismaken!

Elkaar leren kennen gaat net even wat makkelijker boven een kopje thee en als je elkaar kunt zien. Daarom plan ik graag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met je. Dat kan vaak op korte termijn en al binnen een paar dagen. Zin om even te kletsen en te vertellen waarmee ik je zou kunnen helpen?

Veelgestelde vragen

Iets nog niet helemaal duidelijk?

Moet ik plantaardig (leren) eten?

In mijn coaching begeleid ik vrouwen met allerlei soorten voedingsstijlen en voorkeuren. Als je interesse hebt in een meer plantaardige voeding en wat deze voor jou kan doen, kunnen we samen onderzoeken of dit ook bij jou past. Je kiest dus helemaal zelf.

Kan ik ook terecht als ik niet wil afvallen?

Fitter worden draait niet altijd om afvallen maar heeft soms alleen met je energie of gezondheid te maken. Of misschien wil je wel aankomen. Ik coach jou op de doelen die jij aangeeft, en niet op afvallen, als dat geen doel van je is.

Kan ik ook terecht als ik een (verleden) eetstoornis heb?

Je kunt de coaching zeker volgen met een (verleden) eetstoornis. Er is veel aandacht voor de psychologische aspecten van een gezonde levensstijl. Ook heb ik veel ervaring in het begeleiden van vrouwen met eetstoornissen. De coaching kan ook een aanvulling vormen op begeleiding die je al uit de reguliere zorg ontvangt.

Kan ik de coaching online volgen?

Mijn coaching vindt altijd vanuit de comfort van je eigen huis plaats via online videogesprekken. Hiermee bespaar je veel tijd, is het makkelijk in je dag te plannen en voel je je optimaal op je gemak.

Kan ik ook beginnen met intensieve coaching en dan overgaan op losse coaching?

Je kunt elke combinatie maken die je prettig vindt. Zo kun je ook alleen de eerste maand intensieve coaching krijgen en daarna losse gesprekken. Ook is het mogelijk de coaching te combineren met Personal of Small Group training.

Wordt de coaching vergoed?

De coaching wordt niet vergoed. Maar laat dat geen reden zijn om het niet te doen als je hart ‘ja’ zegt. Je leert hier dingen waar je de rest van je leven dankbaar voor bent en die je altijd zult blijven gebruiken.