Even voorstellen

Fit zijn op een fijne manier overkomt je niet toevallig, het is iets dat je zorgvuldig creëert!

personal trainer Maritza
personal trainer Maritza

Balans kun je leren

…en het kwam mij ook niet aanwaaien

Jarenlang heb ik gedacht dat fit zijn vooral gaat over hoe je eruitziet. Ik sportte veel, at supergezond, en… maakte mezelf helemaal gek.

Ik zag er fit uit, maar zo voelde het niet.

Om mij heen zie ik dat ik niet de enige ben. Fitness en gezondheid draait vaak om “zoveel mogelijk doen”. Terwijl je ook teveel kunt doen. Dat kost energie, gaat je tegenstaan en levert ook niet de gewenste resultaten op.

Feit is: niet alles wat goed is voor je lichaam, past ook bij je. Maar als je leert wat voor jou werkt, kun je zonder al teveel moeite je doelen bereiken, gezond zijn én lekker in je vel zitten. 

“Ik heb zoveel geleerd van deze coaching: luisteren naar mijn lichaam, leren dat fouten maken mag, minder alles of niets denken, wat een gezond en normaal eetpatroon is met normale porties, hoe ik met mezelf het gesprek aanga over eetbuien, en hoe ik deze kan voorkomen.”

Anoniem (37 jaar)

Dear Dear diary

Zo ging ik van “maar wat doen” naar weten wat werkt

2006

Wist ik veel…
Hoe belangrijk een gebalanceerde levensstijl is om écht lekker in je vel te zitten, heb ik zelf ervaren. In mijn puberteit vond ik het belangrijk er goed uit te zien, destijds sportte ik veel en at weinig. Noem een dieet en ik heb het waarschijnlijk gevolgd. Uiterlijk had ik nog best goede resultaten, maar van binnen voelde ik me slecht en had ik weinig energie. En op een gegeven moment was ik het zat.

2012

“Dit moet ook makkelijker kunnen”

“Dit moet ook makkelijker kunnen” besloot ik. Alles wat niet werkte, niet leuk was of mij stress opleverde, ging de deur uit. Alles wat wel werkte, leuk en makkelijk was, bleef ik herhalen en perfectioneren. Zo creëerde ik een manier van eten, sporten en voor mezelf zorgen die precies bij mij paste en daardoor makkelijk vol te houden was.

2016

Hormonen, stress & PDS
In de jaren die volgden, dacht ik dat ik het geheim van fit zijn op een makkelijke en leuke manier gevonden had. Maar ik was er nog niet, en achteraf ben ik daar dankbaar om. Een aantal jaar later kreeg ik namelijk te maken met prikkelbaardarmsyndroom, hormoonschommelingen en overspannenheidsklachten. Toen de huisarts niks voor mij kon betekenen, ben ik zelf op zoek gegaan.

2017

Het was dus niet normaal!
Daarbij leerde ik dat veel klachten die ik inmiddels als “normaal” geaccepteerd had, helemaal niet zo normaal waren en je ze bovendien zelf kon oplossen! Met de juiste aanpassingen in mijn voeding, beweging en levensstijl lukte het me uiteindelijk al mijn klachten op te lossen. Mijn jarenlange darmklachten verdwenen als sneeuw voor de zon, mijn huid straalde, ik viel weer af en zag er moeiteloos een stuk fitter uit.

2019

Het was de les die ontbrak
Het begon me te dagen dat we niet alleen allemaal iets anders nodig hebben, maar ook dat dit verschilt per levensfase of situatie waar je in zit. Uiteindelijk heeft het mij zelf jaren gekost om erachter te komen wat werkte en hoe ik mezelf dat aangeleerd kreeg. Hoe fijn had ik het gevonden als er toen iemand was geweest die het allemaal al eens meegemaakt had, het herkende en mij kon vertellen wat ik moest doen!

Vandaag

Balans met voeding, beweging & leven
Inmiddels weet ik dat fit zijn en je goed voelen alleen samengaan als er balans is. Als voedingscoach, trainer en gedragspsychologe wil ik jou helpen met de kennis over voeding, training en aanpak die je daarvoor nodig hebt. Ik gun jou een leven zonder klachten, het gevoel dat fit zijn je makkelijk afgaat en plezier in voeding en beweging. En omdat ik weet dat je gevoel en de rest van je leven daar ook een rol in spelen, breng ik daar samen met jou ook balans in.

“Ik heb geleerd anders met mijn gevoelens om te gaan dan door wel of niet te eten. Maritza gaf mij van begin af aan positiviteit en kracht zonder oordeel. Ik ben erg blij dat ik dit gevonden heb!”

tessel (19) – intensief traject

Het ontstaan van plantifulplan

Het begon met hoe het niet moet

Tijdens mijn studie gezondheidspsychologie werkte ik als fitness trainer voor een groot bedrijf. Daarbij begeleidde ik vrouwen die wilden afvallen en fitter wilden worden in een 12 weken programma.

Dat programma was zwaar!

3 pittige, verplichte trainingen in de week en strikte beperking van veel voedingsmiddelen. Werken deed het, maar toch viel het me op dat dezelfde vrouwen telkens terugkwamen. Ondanks dat ze in eerste instantie fitter en slanker werden, leerden ze niet hoe ze dit zelf konden vasthouden.

Met Plantifulplan ben ik gestart om deze en andere vrouwen naast de technische kennis van fitter zijn, ook te leren hoe je het doet en hoe je het volhoudt. Het is mijn doel dat iedereen nog maar één keer coaching hoeft te volgen en het vervolgens zelf kan.

personal trainer Maritza

Waarin ik geloof

Bijzondere kenmerken van de coaching

Aandacht voor de kern

In het begin besteden we aandacht aan de reden en oorzaak van jouw eet-en leefgedrag. Je leert jezelf en je lichaam beter begrijpen en maakt duurzame veranderingen.

Meer dan alleen praten

Tijdens de coaching worden gesprekken rondom gedrag en mindset gecombineerd met praktische aanpassingen en oefeningen voor thuis. Hierdoor ga je sneller vooruit.

Jij wordt je eigen coach

Bij de afbouw van de coaching leer je hoe je zelfstandig je bereikte resultaten vasthoudt. Deze voorbereiding maakt jou tot de expert en voorkomt terugval.

Want to know more?

Leer mij kennen in 3 stappen

personal trainer Maritza

Burpees and butterflies

Mensen die mij net leren kennen vinden mij vaak stoer. Soms ben ik dat, maar net zo veel ben ik gevoelig, zachtaardig en empathisch. Respectvol met elkaar omgaan vind ik erg belangrijk.

You won’t find me at the club

Ik doe niks liever dan lekker thuis zijn in een fijne omgeving met mensen en dieren om mij heen waar ik van houd. Buiten in de tuin of natuur rommelen, homecooked meals, tekenen, lekker vroeg naar bed. Ik noem het “bubbelen” en hier maak je mij het gelukkigst mee.

There is always a way

Kan niet bestaat niet. In mijn ogen is er altijd iets wat je nog kunt proberen of een andere manier waarop het kan. Ik geef niet op tot dat ik een oplossing gevonden heb. En tot nu toe is dat altijd zo geweest.

“Fit zijn gaat over meer dan er goed uitzien. Het gaat over je gezondheid, welzijn, hoe je jezelf behandelt, en of je achter het stuur van je eigen leven zit.”

Maritza (32) – Voedingspsychologe, coach & trainer

Mijn opleidingen

Al vroeg in mijn studie wist ik dat ik zoveel mogelijk wilde leren over mensen, gezondheid en gedrag. Hier heb ik al mijn vervolgopleidingen en werkplekken op uitgekozen. 

Mijn psychologie & Gezondheidsopleidingen

MSc Sociale psychologie (Rijksuniversiteit Groningen)
Specialisatie gezondheidspsychologie en verandering van gezondheidsgedrag
Voedingscoach (intern)

Mijn Sport opleidingen

Personal trainer (intern)
Hoofdtrainer (intern)
Bootcamp trainer (AALO)
Zwangeren en bevallen trainer (AALO)
Pilates trainer (Pilates opleidingen NL)

 

Mijn werkervaring

In 2014 ben ik begonnen als Small Group trainer bij een personal trainingsstudio in Groningen. In de jaren die volgden werkte ik voor mezelf en verschillende sportorganisaties waarbij ik training en voedingscoaching gaf en content creation deed. In 2019 richtte ik Plantifulplan op en ben volledig voor mijn eigen bedrijf gaan werken.

trainingen gegeven

Uren gecoacht

vrouwen geholpen

Coaching & training

Voeding- en beweging met aandacht voor jou, jouw gedachten & jouw leven

Coaching

Wil je graag een gezond gewicht bereiken? Van eetbuien afkomen, afvallen of minder obsessief met eten bezig zijn? Mijn voedingscoaching maakt je bewust van je gedachten, gedrag en valkuilen rondom eten. Deze leer je doorbreken en vervangen door een aanpak die bij jou past en wél werkt.

Training

De juiste beweging ondersteunt je doelen. En dat is niet altijd meer of zwaarder trainen. Soms moet je iets anders doen of juist minder hard sporten. In mijn Personal trainingen buiten of aan huis, of in de Small Group trainingen, ontwikkelen we een sportroutine die resultaat oplevert en leuk is.