Chocolade munt smoothie

door | 18 maart 2024

Bereidingstijd:

5 minuten

Wachttijd:

GEEN

Totaal:

5 minuten

Deze chocolade munt smoothie staat symbool voor één van mijn favoriete smaakcombinaties. Niet voor niets heb ik vorig jaar ook mijn lievelings-brownie-recept omgetoverd tot deze smaak.

In de zomer vind ik het heerlijk om een paar ijsklontjes door deze smoothie te blenden. Het doet me dan echt denken aan een gesmolten ijsje. Zo lekker dat het bijna niet gezond zou mogen zijn, maar deze smoothie is toch echt gemaakt van allemaal goede, plantaardige ingrediënten: banaan voor de energie, plantaardig eiwitpoeder voor de verzadiging of je herstel na een workout, donkere chocolade voor de mineralen en chocolade cravings. En de lekkere frisse muntsmaak maken we met echte muntblaadjes in plaats van een olie of concentraat. Misschien niet voor iedereen, maar als je ervan houdt, is dit een smoothie waar je de hele dag naar uit zult kijken.

Deze smoothie is mijn go-to als ik overdag zin heb in chocola, maar dit wil verwerken in een gezond tussendoortje. Vooral rond het einde van mijn cyclus krijg ik meer zin in chocola maar overeet ik me er ook sneller van. Op deze manier verbied ik mezelf niks, stil ik mijn zin in chocola maar doe mijn lichaam ook nog iets goeds. En ik overeet mezelf er ook niet van want na zo’n smoothie zit ik echt een paar uur vol.

Zo maak je de munt chocolate chip smoothie

Ingrediënten

1 kleine banaan
10 grote muntblaadjes
3 el soja kwark (of een andere kwark of yoghurt naar keuze)
200 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
1 scoop vanille eiwitpoeder
1 blokje 80% donkere chocolade 
1-2 ijsblokjes (optioneel)

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten behalve de chocola bij elkaar in een high speed blender en blend alles tot de gewenste consistentie. 
2. Hak het chocolade blokje klein met een groot mes en schep dit door de smoothie. Schenk de smoothie in een groot glas en enjoy!

Voedingswaarden

Calorieën: 294
Koolhydraten: 32 gram
Eiwitten: 21 gram
Vetten: 10 gram

Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Gemengde quinoa-rucola bowl met ei

Een salade die je perfect kunt mealpreppen en meerdere dagen meenemen naar je werk, maar die ook heerlijk vers te bereiden is. Voedzaam, vullend en je doet je er je energie, huid en darmen een cadeautje mee.

Meer lezen

Toast met cashewpasta en banaan

Het ontbijt is mijn rustige moment van de dag en mag daarom van mij wat bijzonderder zijn dan de andere maaltijden. Als ik eens wat anders wil dan mijn eiwitrijke ontbijtjes, kies ik bijvoorbeeld hiervoor: heerlijk comfort food in de vorm van warme toast, romige cashewpasta en zoete plakjes banaan.

Meer lezen

Aubergine mini pizza’s

Comfort food but make it healthy! Dat zijn deze aubergine mini pizza's. Hoewel een traditionele pizza op zijn tijd moet kunnen, heb je soms ook behoefte aan iets lekkers en wilt ondertussen nog steeds iets goeds doen voor je lichaam. Een mooi moment om deze mini pizza's te proberen.

Meer lezen

Avocado smoothie

Smoothies niet vullend genoeg? Dat hangt ervan af hoe je ze maakt. Deze avocado smoothie bevat maar liefst 30 gram eiwitten en verzadigd lang en goed. Lees hier welke aanpassingen je nog meer kunt maken voor een smoothie waar je niet zo snel weer honger op krijgt.

Meer lezen

Beauty bowl met fruit, pitten & zaden

Eten met een bijzondere werking voor ons lichaam noem ik 'beauty foods'. Ze voeden ons lichaam en zijn in staat ons lichaam van binnen en van buiten te verrijken en daarmee ons welzijn te verbeteren. Met deze beauty bowl begin je de dag meteen met een goede zorg voor jezelf!

Meer lezen

Mijn 3 favoriete green juices voor een betere huid

Green juice is een soort natuurlijk voedingssupplement. Het kan huid- en darmklachten verbeteren en geeft ook de rest van je lichaam een enorme boost. Twee keer per jaar doe ik een kuur van 7 dagen. Hier vind je mijn resultaten en de juices die ik heb gedronken.

Meer lezen

Wat je het beste kunt eten om af te vallen

Ondanks dat veel mensen het heel erg moeilijk vinden, is mijn ervaring dat iedereen kan afvallen. Hiervoor moet je wel de juiste aanpassingen maken. In dit artikel lees je met welke simpele aanpassingen je gegarandeerd je doelen bereikt. Spoiler alert: less is ook hier more!

Meer lezen

Gezondere ‘dubbel chocolade’ muffins

Muffins zijn mijn liefdestaal: ik maak ze voor onszelf als lekkere, gezonde snack voor de week, als toetje, ontbijt, neem ze mee naar feestjes of geef ze cadeau. Muffins zijn gewoon altijd goed. Niet voor niks heb ik er een aantal recepten van op mijn website staan. Eentje met chocolade kon daarom niet ontbreken.

Meer lezen

Afvallen na een burn-out werkt anders

Een burn-out heeft veel effect op je lichaam en kan ook je gewicht veranderen. Veel mensen vinden het moeilijk om na het herstel weer op hun oude gewicht te komen. Dat heeft een reden en die ligt niet aan jou. In dit artikel lees je waarom afvallen na een burn-out anders werkt en hoe het je lukt.

Meer lezen