Mijn 3 favoriete green juices voor een betere huid

door | 12 maart 2024

Twee keer per jaar doe ik een week lang een kuur waarbij ik ‘s morgens op nuchtere maag een green juice drink. Toen ik hier jaren geleden mee begon was dat in een poging om van de uitslag af te komen die ik door te veel stress ontwikkeld had. Nadat andere methodes weinig bewerkten was ik verrast dat de green juices mijn huid in een week tijd kalmeerden. Nadat ik het nog een aantal weken voortzette, was de uitslag helemaal verdwenen. Sterk spul dus! En ook nog eens super gezond voor de rest van je lichaam.

Ook dit jaar heb ik in het voorjaar weer 7 dagen mijn green juice kuur gedaan. Ik eet daarnaast overigens gewoon, maar let wat meer op extra groente en gezonde maaltijden.

In dit artikel vind je naast voor-en na-foto’s van mijn huid, mijn 3 favoriete green juice recepten. Geschikt voor beginner tot gevorderd. De green juices voor gevorderden zijn wat krachtiger, maar als je liever rustig wilt beginnen en opbouwen is de juice voor beginners ook geschikt.

Zoals voorgaande jaren reageerde mijn huid ook dit jaar snel op de kuur. Roodheid verdween, een egale kleur en glans kwamen terug, poriën verfijnden en huidonzuiverheden en uitslag namen af.

Wil je zelf de kuur gebruiken om van uitslag of heftiger eczeem af te komen, adviseer ik het langer dan 7 dagen te drinken.

Mijn huid voor- en na de green juice kuur

Hieronder vind je de green juices die ik heb gebruikt:

Green juice voor beginners

1/3 komkommer
3 stengels bleekselderij
Sap van 1/2 citroen
200 ml kokoswater

Mijn favoriete green juice

1/4 bos bleekselderij
1/4 komkommer
2 handjes spinazie
5 grote blaadjes verse munt
5 takjes verse peterselie
Sap van 1 citroen
Flinke scheut water

De beste juice voor huidklachten

1 bos bleekselderij
Flinke scheut water

Bereiding van alle 3 juices als je geen juicer hebt

Voorbereiding:

Green juice snel maar ook handig maken vraagt een korte voorbereiding. Begin daarom met het klaarzetten van een blender (of hoge maatbeker en staafmixer), een snijplank, een theedoek, een klein steelpannetje, een grote zeef en een theezeef, een lepel of spatel en een groot glas (ca. 350 ml) waaruit je de green juice uiteindelijk wilt drinken. 

Bereiding (lees dit eerst helemaal door):

Leg de theedoek op het aanrecht en zet op de rand van de theedoek je snijplank. Was onder koud water je ingrediënten en leg deze te drogen op je theedoek.

Snijd de witte uiteinden van de bleekselderij en het droge topje bij de bladeren af (de bladeren zelf kun je laten zitten, die zorgen voor de mooie groene kleur). Snijd je ingrediënten in kleine stukken. Doe alle ingrediënten in je mixer of blender.

Mix het geheel kort en krachtig voor ongeveer 4 seconden. Mix het niet zo lang tot er een gladde massa ontstaat (zoals je zou doen bij een smoothie), het is de bedoeling dat er grove stukjes (de vezels) achterblijven.

Leg de grote zeef over je steelpannetje en kiep de green juice mix beetje bij beetje door de zeef. Gebruik een lepel of spatel om om te scheppen en extra vocht uit te drukken. Doe dit zo lang tot er bijna geen druppels onder de zeef vandaan komen. 

Je kunt de vezels die in de zeef achtergebleven zijn weggooien.

Schenk nu de green juice door een theezeef in het glas waaruit je het wilt drinken. Eventueel moet je deze zeef 1-2 keer schoonspoelen tussendoor. 

Spoel als je klaar bent alles kort af onder de kraan en zet de vaatwasserbestendige onderdelen in de vaatwasser. 

De snelste manier om een frisse green juice te maken! Wil je een beetje extra maken? Je kunt green juice 24 uur bewaren dus 2 porties maken in de ochtend voor de dag erna kan ook! 

Extra tip: vergeet niet een voor-en na-foto te maken! 🙂


Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Gemengde quinoa-rucola bowl met ei

Een salade die je perfect kunt mealpreppen en meerdere dagen meenemen naar je werk, maar die ook heerlijk vers te bereiden is. Voedzaam, vullend en je doet je er je energie, huid en darmen een cadeautje mee.

Meer lezen

Toast met cashewpasta en banaan

Het ontbijt is mijn rustige moment van de dag en mag daarom van mij wat bijzonderder zijn dan de andere maaltijden. Als ik eens wat anders wil dan mijn eiwitrijke ontbijtjes, kies ik bijvoorbeeld hiervoor: heerlijk comfort food in de vorm van warme toast, romige cashewpasta en zoete plakjes banaan.

Meer lezen

Chocolade munt smoothie

In de zomer vind ik het heerlijk om een koude smoothie te drinken met de smaakcombinatie munt en chocola. Dat doet me dan echt net denken aan het ijsje. Misschien niet voor iedereen, maar als je ervan houdt, is dit een smoothie waar je de hele dag naar uit zult kijken!

Meer lezen

Aubergine mini pizza’s

Comfort food but make it healthy! Dat zijn deze aubergine mini pizza's. Hoewel een traditionele pizza op zijn tijd moet kunnen, heb je soms ook behoefte aan iets lekkers en wilt ondertussen nog steeds iets goeds doen voor je lichaam. Een mooi moment om deze mini pizza's te proberen.

Meer lezen

Avocado smoothie

Smoothies niet vullend genoeg? Dat hangt ervan af hoe je ze maakt. Deze avocado smoothie bevat maar liefst 30 gram eiwitten en verzadigd lang en goed. Lees hier welke aanpassingen je nog meer kunt maken voor een smoothie waar je niet zo snel weer honger op krijgt.

Meer lezen

Beauty bowl met fruit, pitten & zaden

Eten met een bijzondere werking voor ons lichaam noem ik 'beauty foods'. Ze voeden ons lichaam en zijn in staat ons lichaam van binnen en van buiten te verrijken en daarmee ons welzijn te verbeteren. Met deze beauty bowl begin je de dag meteen met een goede zorg voor jezelf!

Meer lezen

Wat je het beste kunt eten om af te vallen

Ondanks dat veel mensen het heel erg moeilijk vinden, is mijn ervaring dat iedereen kan afvallen. Hiervoor moet je wel de juiste aanpassingen maken. In dit artikel lees je met welke simpele aanpassingen je gegarandeerd je doelen bereikt. Spoiler alert: less is ook hier more!

Meer lezen

Gezondere ‘dubbel chocolade’ muffins

Muffins zijn mijn liefdestaal: ik maak ze voor onszelf als lekkere, gezonde snack voor de week, als toetje, ontbijt, neem ze mee naar feestjes of geef ze cadeau. Muffins zijn gewoon altijd goed. Niet voor niks heb ik er een aantal recepten van op mijn website staan. Eentje met chocolade kon daarom niet ontbreken.

Meer lezen

Afvallen na een burn-out werkt anders

Een burn-out heeft veel effect op je lichaam en kan ook je gewicht veranderen. Veel mensen vinden het moeilijk om na het herstel weer op hun oude gewicht te komen. Dat heeft een reden en die ligt niet aan jou. In dit artikel lees je waarom afvallen na een burn-out anders werkt en hoe het je lukt.

Meer lezen