Mijn 3 favoriete green juices voor een betere huid

door | 12 maart 2024

Twee keer per jaar doe ik een week lang een kuur waarbij ik ‘s morgens op nuchtere maag een green juice drink. Toen ik hier jaren geleden mee begon was dat in een poging om van de uitslag af te komen die ik door te veel stress ontwikkeld had. Nadat andere methodes weinig bewerkten was ik verrast dat de green juices mijn huid in een week tijd kalmeerden. Nadat ik het nog een aantal weken voortzette, was de uitslag helemaal verdwenen. Sterk spul dus! En ook nog eens super gezond voor de rest van je lichaam.

Ook dit jaar heb ik in het voorjaar weer 7 dagen mijn green juice kuur gedaan. Ik eet daarnaast overigens gewoon, maar let wat meer op extra groente en gezonde maaltijden.

In dit artikel vind je naast voor-en na-foto’s van mijn huid, mijn 3 favoriete green juice recepten. Geschikt voor beginner tot gevorderd. De green juices voor gevorderden zijn wat krachtiger, maar als je liever rustig wilt beginnen en opbouwen is de juice voor beginners ook geschikt.

Zoals voorgaande jaren reageerde mijn huid ook dit jaar snel op de kuur. Roodheid verdween, een egale kleur en glans kwamen terug, poriën verfijnden en huidonzuiverheden en uitslag namen af.

Wil je zelf de kuur gebruiken om van uitslag of heftiger eczeem af te komen, adviseer ik het langer dan 7 dagen te drinken.

Mijn huid voor- en na de green juice kuur

Hieronder vind je de green juices die ik heb gebruikt:

Green juice voor beginners

1/3 komkommer
3 stengels bleekselderij
Sap van 1/2 citroen
200 ml kokoswater

Mijn favoriete green juice

1/4 bos bleekselderij
1/4 komkommer
2 handjes spinazie
5 grote blaadjes verse munt
5 takjes verse peterselie
Sap van 1 citroen
Flinke scheut water

De beste juice voor huidklachten

1 bos bleekselderij
Flinke scheut water

Bereiding van alle 3 juices als je geen juicer hebt

Voorbereiding:

Green juice snel maar ook handig maken vraagt een korte voorbereiding. Begin daarom met het klaarzetten van een blender (of hoge maatbeker en staafmixer), een snijplank, een theedoek, een klein steelpannetje, een grote zeef en een theezeef, een lepel of spatel en een groot glas (ca. 350 ml) waaruit je de green juice uiteindelijk wilt drinken. 

Bereiding (lees dit eerst helemaal door):

Leg de theedoek op het aanrecht en zet op de rand van de theedoek je snijplank. Was onder koud water je ingrediënten en leg deze te drogen op je theedoek.

Snijd de witte uiteinden van de bleekselderij en het droge topje bij de bladeren af (de bladeren zelf kun je laten zitten, die zorgen voor de mooie groene kleur). Snijd je ingrediënten in kleine stukken. Doe alle ingrediënten in je mixer of blender.

Mix het geheel kort en krachtig voor ongeveer 4 seconden. Mix het niet zo lang tot er een gladde massa ontstaat (zoals je zou doen bij een smoothie), het is de bedoeling dat er grove stukjes (de vezels) achterblijven.

Leg de grote zeef over je steelpannetje en kiep de green juice mix beetje bij beetje door de zeef. Gebruik een lepel of spatel om om te scheppen en extra vocht uit te drukken. Doe dit zo lang tot er bijna geen druppels onder de zeef vandaan komen. 

Je kunt de vezels die in de zeef achtergebleven zijn weggooien.

Schenk nu de green juice door een theezeef in het glas waaruit je het wilt drinken. Eventueel moet je deze zeef 1-2 keer schoonspoelen tussendoor. 

Spoel als je klaar bent alles kort af onder de kraan en zet de vaatwasserbestendige onderdelen in de vaatwasser. 

De snelste manier om een frisse green juice te maken! Wil je een beetje extra maken? Je kunt green juice 24 uur bewaren dus 2 porties maken in de ochtend voor de dag erna kan ook! 

Extra tip: vergeet niet een voor-en na-foto te maken! 🙂


maritza kolenbrander blog
Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Simpele chiapudding (basisrecept)

Chiapudding is ontzettend goed voor je darmen! Op smaak brengen kun je het met kokosmelk, geraspte citroen, vanille of cacao poeder. Hier vind je mijn simpele basisrecept en favoriete combinaties!

Meer lezen

Ratatouille met zoete aardappel en vis

Ratatouille! Een simpele ovengroente schotel die echt iedereen kan maken en eruit ziet alsof je hard je best hebt gedaan. Terwijl de bereiding je maar 15 minuten kost. Dit heerlijke, gezonde gerecht verdient een plekje in jouw terugkerende maaltijden.

Meer lezen

Vakantie zonder stress: de gebalanceerde aanpak voor voeding & beweging

Vakantie kan je uit je ritme en gezonde routine halen, wat stressvol kan zijn. We willen ons goed voelen, zowel op vakantie als bij thuiskomst, en tevreden zijn over onze keuzes. Tegelijkertijd willen we ontspannen, genieten en spontaan zijn. De sleutel is het vinden van een balans die voor jou werkt. De tips in dit artikel helpen je om een beeld te krijgen van hoe dit er in de praktijk uit kan zien.

Meer lezen

Noedels met tofu

Een heerlijk gerecht om wekelijks op het menu te hebben: vol met verse groentes, gezonde eiwitten en een volle smaak. Weer eens wat anders dan onze traditionele AVG, maar bijna net zo makkelijk!

Meer lezen

Gezondere borrelplank ideeën

Zei iemand zomer? Daar hoort een borrelplank bij als je het mij vraagt. En ook als je wilt afvallen of sowieso graag gezond eet, kun je die blijven maken. Hier lees je mijn favoriete hapjes en tips voor het opmaken van een mooie borrelplank waarvan iedereen onder de indruk is.

Meer lezen

Blauwe bessen muffins met citroen en kwark

Ook al zin in muffins met een lekker zomers smaakje? Voor mij is dat echt de combinatie tussen blauwe bessen en citroen. Samen met de kwark, honing en grasboter smaken deze muffins fris en luxe, maar zijn ze toch wat gezonder dan gekocht van de winkel.

Meer lezen

Zomerse rucolasalade met tomaat en feta

Rucola is mijn huidige obsessie! Het liefste combineer ik het met quinoa, die kook ik aan het begin van de week en hoef ik vervolgens alleen nog maar uit de koelkast te halen en door de salade te scheppen. Lunch klaar in 5 minuten! En is dat niet wat we allemaal willen?

Meer lezen