Toast met cashewpasta en banaan

door | 19 maart 2024

Bereidingstijd:

5 minuten

Wachttijd:

GEEN

Totaal:

5 minuten

Eens in de zoveel tijd kun je mij erg blij maken met een getoaste boterham met cashewpasta en banaan. Meestal kies ik voor de wat eiwitrijkere ontbijtjes, maar soms wil je gewoon even wat anders en daar is helemaal niks mis mee. Dus als ik zin heb in meer comfort food, dan neem ik bijvoorbeeld dit.

Door de boterham te toasten en te beleggen met banaan en andere toppings maak je er een ontbijt van dat net iets leuker en lekkerder is dan een standaard boterham met pindakaas. Ook lekker, maar ik vind dat de eerste maaltijd van de dag (en tevens mijn rustige moment voor mezelf) wat bijzonderder mogen zijn. Ik besteed daarom meestal wat meer aandacht aan mijn ontbijt dan aan mijn andere maaltijden.

En ik moedig jou aan dat ook te doen!

Betekent het dat dit ontbijt erg veel tijd en moeite kost? Dat nou ook weer niet. Binnen 5 minuten geniet jij van een echt self-care ontbijtje waarmee je dag op een goede manier kan beginnen 🙂

Zo maak je toast met cashewpasta en banaan

Ingrediënten

2 spelt boterhammen 
1,5 el cashewpasta
1 kleine banaan
Optioneel: pompoenpitten en bijenpollen

Bereiding

1. Doe de boterhammen in de toaster en snijd ondertussen de banaan in plakjes.
2. Haal de getoaste boterhammen uit de toaster en besmeer deze met de cashewpasta. Beleg de boterhammen met de plakjes banaan en strooi er naar wens nog pompoenpitten en bijenpollen overheen. 

Voedingswaarden

Calorieën: 495
Koolhydraten: 76 gram
Eiwitten: 16 gram
Vetten: 18 gram

Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Gemengde quinoa-rucola bowl met ei

Een salade die je perfect kunt mealpreppen en meerdere dagen meenemen naar je werk, maar die ook heerlijk vers te bereiden is. Voedzaam, vullend en je doet je er je energie, huid en darmen een cadeautje mee.

Meer lezen

Chocolade munt smoothie

In de zomer vind ik het heerlijk om een koude smoothie te drinken met de smaakcombinatie munt en chocola. Dat doet me dan echt net denken aan het ijsje. Misschien niet voor iedereen, maar als je ervan houdt, is dit een smoothie waar je de hele dag naar uit zult kijken!

Meer lezen

Aubergine mini pizza’s

Comfort food but make it healthy! Dat zijn deze aubergine mini pizza's. Hoewel een traditionele pizza op zijn tijd moet kunnen, heb je soms ook behoefte aan iets lekkers en wilt ondertussen nog steeds iets goeds doen voor je lichaam. Een mooi moment om deze mini pizza's te proberen.

Meer lezen

Avocado smoothie

Smoothies niet vullend genoeg? Dat hangt ervan af hoe je ze maakt. Deze avocado smoothie bevat maar liefst 30 gram eiwitten en verzadigd lang en goed. Lees hier welke aanpassingen je nog meer kunt maken voor een smoothie waar je niet zo snel weer honger op krijgt.

Meer lezen

Beauty bowl met fruit, pitten & zaden

Eten met een bijzondere werking voor ons lichaam noem ik 'beauty foods'. Ze voeden ons lichaam en zijn in staat ons lichaam van binnen en van buiten te verrijken en daarmee ons welzijn te verbeteren. Met deze beauty bowl begin je de dag meteen met een goede zorg voor jezelf!

Meer lezen

Mijn 3 favoriete green juices voor een betere huid

Green juice is een soort natuurlijk voedingssupplement. Het kan huid- en darmklachten verbeteren en geeft ook de rest van je lichaam een enorme boost. Twee keer per jaar doe ik een kuur van 7 dagen. Hier vind je mijn resultaten en de juices die ik heb gedronken.

Meer lezen

Wat je het beste kunt eten om af te vallen

Ondanks dat veel mensen het heel erg moeilijk vinden, is mijn ervaring dat iedereen kan afvallen. Hiervoor moet je wel de juiste aanpassingen maken. In dit artikel lees je met welke simpele aanpassingen je gegarandeerd je doelen bereikt. Spoiler alert: less is ook hier more!

Meer lezen

Gezondere ‘dubbel chocolade’ muffins

Muffins zijn mijn liefdestaal: ik maak ze voor onszelf als lekkere, gezonde snack voor de week, als toetje, ontbijt, neem ze mee naar feestjes of geef ze cadeau. Muffins zijn gewoon altijd goed. Niet voor niks heb ik er een aantal recepten van op mijn website staan. Eentje met chocolade kon daarom niet ontbreken.

Meer lezen

Afvallen na een burn-out werkt anders

Een burn-out heeft veel effect op je lichaam en kan ook je gewicht veranderen. Veel mensen vinden het moeilijk om na het herstel weer op hun oude gewicht te komen. Dat heeft een reden en die ligt niet aan jou. In dit artikel lees je waarom afvallen na een burn-out anders werkt en hoe het je lukt.

Meer lezen