Blueberry-cheesecake overnight oats (zeer vullend!)

door | 28 mei 2023

Bereidingstijd:

5 minuten

Wachttijd:

12 uur (1 nacht)

Totaal:

12 uur

Havermout is mijn secret wapon tegen onverzadigbare honger. In sommige fases van mijn cyclus of op lange dagen met veel bewegen helpt niks zo goed als een flinke portie havermout om toch goed verzadigd te blijven. Vandaar dat ik havermout ook altijd inzet als ontbijt op dagen dat ik veel onderweg ben of niet weet wanneer ik weer iets kan eten. In de winter eet ik het warm, maar in de zomer liever lekker koud uit de koelkast.

Dit recept heb ik speciaal ontwikkeld om zo verzadigend mogelijk te zijn met de beste combinatie aan koolhydraten, eiwitten en vetten en ook een fatsoenlijke hoeveelheid vezels, vitamines, vocht en calorieën. Dat zijn namelijk allemaal factoren die bijdragen aan je lichamelijke verzadiging. Voor je mentale verzadiging (voldoening heet dat) is het daarnaast belangrijk dat je ook echt kunt genieten van een gerecht. Dat eten gezond is, is belangrijk, maar het moet niet beperkt of saai zijn want laten we eerlijk zijn: zo eten is gewoon nooit leuk.

Wil je echt de meest verzadigende havermout maken, raad ik je aan zo min mogelijk aan het recept te veranderen. Al is het natuurlijk prima als je de blauwe bessen door ander fruit wilt vervangen of de amandelen voor hazelnoten. Ga gerust je gang, maar probeer de rest zo te houden als ik in het recept aangeef voor het beste effect 😉

Hoewel ik vaak overnight oats maak en ook al meerdere recepten hiervan heb (bijvoorbeeld de creamy coffee oats) is de variant met blueberry cheesecake smaak mijn favoriet. Sowieso ben ik gek op alle soorten bessen en houd ik heel erg van de combinatie van vanille en citroen. Het doet mij denken aan echte cheesecake. En dat is heel toevallig mijn favoriete taart! Deze taart kies ik regelmatig als er iets te vieren valt maar een veel makkelijkere manier nog om hiervan te genieten is natuurlijk met iets dat ik elke dag kan eten. Zoals deze overnight oats!

Ben jij ook een fan van cheesecake smaak en opzoek naar een ontbijt dat je écht verzadigd en daarnaast nog super snel klaar is in de ochtend? Ik stel voor dat je gelijk kijkt hoe je het maakt.

Zo maak je 1 portie cheesecake oats

Ingrediënten voor 1 portie

1/2 cup (40 gram) havermout
3 grote el (plantaardige) kwark
150-200 ml (plantaardige) melk
3 el (80 gram) diepvries blauwe bessen
1 el chiazaadjes
2 el vanille eiwitpoeder (optioneel), alternatief een klein beetje vanille aroma
Rasp van 1/2 citroen (biologisch)
Klein handje gehakte amandelen
Verse blauwe bessen (optioneel) ter decoratie

Bereiding

Meng de avond van tevoren in een groot glas de havermout, eiwitpoeder, chiazaadjes, kwark en melk en roer dit heel goed door. Voeg eventueel wat extra melk toe tot het geheel de consistentie heeft van een wat waterige vla. Rasp hier nu de citroenschil overheen en roer alles weer goed door. Dek het glas af en zet het een nachtje of minimaal 1 uur in de koelkast. Ontdooi ook de blauwe bessen.

Haal in de ochtend je glas met overnight oats uit de koelkast. Roer alles nog een keer goed door. Als de consistentie wat te dik is naar jouw smaak, kun je op dit punt ook nog wat extra melk toevoegen.

Schep ook de blauwe bessen die je ontdooid hebt door het mengsel. Hak wat amandelen met een groot mes en strooi deze samen met een paar blauwe bessen over de oats. Klaar is jouw supersnelle ontbijtje!

Bewaren kun je de oats 1-2 dagen in de koelkast, mocht je in de ochtend toch een ander ontbijtje willen ;-).

Voedingswaarden

Calorieën: 490
Koolhydraten: 62 gram
Eiwitten: 27 gram
Vetten: 18 gram

Wist je dit van blauwe bessen?

Blauwe bessen bevatten ontzettend veel antioxidanten. Na bramen het meest van alle fruitsoorten! De gezondheidsvoordelen van antioxidanten zijn nog maar weinig onderzocht, maar het is al wel bekend dat ze helpen bij de reparatie van beschadigde cellen en zo vroegtijdige veroudering tegenaan. Je huid houdt ook van antioxidanten. Daarom kom je blauwe bessen extract ook vaak tegen in maskers of crèmes. Maar eigenlijk werkt het veel beter om ze gewoon te eten. 2 handjes per dag en diepvries is daarbij even goed als vers!

Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Verse kurkuma thee (natuurlijke ibuprofen)

Kurkuma ken je misschien van het gele poeder uit de winkel dat ook in curry's gebruikt wordt. Ook lekker en gezond, maar op die manier veel minder krachtig. Verse kurkuma kun je gebruiken als een natuurlijke pijnstiller. In dit recept laat ik je zien hoe ik dat doe!

Meer lezen

Gevulde bonensoep

Niks zo cozy en comfy als een goed gevulde soep. In de koudere maanden mijn favoriete maaltijd en ik eet het misschien wel 4 keer per week. Als lunch, avondeten of tussendoor als ik even iets warms nodig heb. Met dit makkelijke recept kun je ook nog eens al je restjes verwerken!

Meer lezen

(Gezondere) After Eight brownies

Munt en donkere chocola, you either love it or you hate it. Voor mij is het mijn favoriete smaak of all time! Na het avondeten vormt een stukje donkere chocola met muntsmaak voor mij de perfecte afsluiting van de dag. Dus toen ik recentelijk mijn brownie recept maakte en nog verse munt had liggen, was de link snel gemaakt.

Meer lezen

tips gezondere levensstijl

Opstart tips voor voeding, beweging en lifestyle

Ze zeggen niet voor niets ‘een goed begin is het halve werk’. Maar hoe begin je met het aanpassen van je voeding, beweging of levensstijl? Of je nou voor het eerst begint of na de zomer- of kerstvakantie weer in een fijne flow wilt komen. Dit zijn jouw eerste stappen. 

Meer lezen