10X MIJN FAVORIETE WORKOUTS OP YOUTUBE

In de corona-tijd heb ik geleerd dat thuis sporten net zo effectief en fijn kan zijn als in de sportschool. En ook al kun je nu wel weer gewoon overal naartoe, ik sport nog steeds meerdere keren per week thuis en vaak gebruik ik daarbij een online Youtube video. Dit heeft de voordelen dat ik een training kan kiezen die precies past bij waar ik die dag zin in heb en hoe lang ik die dag wil sporten. En het kan lekker vanuit mijn eigen huis en ik hoef nergens naartoe (ik doe regelmatig yoga ‘s morgens in mijn pyjama). En omdat er op Youtube wel duizenden workout videos staan, heb ik hier een selectie voor je gemaakt van de workouts die ik het fijnst vindt. Waar ik daarbij op let? Dat de kwaliteit van de video goed is en makkelijk te volgen, de trainer een positieve stijl van training geven heeft en dat de trainingen uitdagend genoeg zijn maar niet onmogelijk zwaar.

Hieronder mijn favoriete accounts voor cardio, yoga, pilates en fitness trainingen!

1. Pamela Reif (cardio)

Misschien wel een van de bekendste Youtube workout kanalen die er zijn. Bij Pamela Reif weet je dat de kwaliteit van elke video goed en de training doordacht is. Pam geeft online verschillende trainingen waaronder ook fitness en pilates. Maar haar kracht ligt bij cardio op muziek. Met de pittige HIIT of dansworkouts kun je ook een goede cardio sportsessie hebben zonder dat je daarvoor naar buiten of de sportschool in moet. De workouts zijn zwaar! Maar via de playlists kun je precies kiezen wat bij jou past.

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

2. Jump Rope Dudes (cardio)

De Jumprope Dudes hebben een inspirerend kanaal waarop zij hun eigen transformatie en die van volgers delen, met touwtje springen. Daarnaast delen ze een aantal korte en behapbare cardio workouts waarvoor je niks anders nodig hebt dan een springtouw. De workouts zijn geschikt van beginners tot gevorderden en focussen op pure cardio of een combinatie van cardio en kracht. Extra leuk: met dit account kun je ook op een simpele manier springtouw trucjes leren!

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

3. The Fitness Marshall (cardio)

De Fitness Marshalls pakken cardio op een gekke, maar desde leukere manier aan: met dansworkouts. Elke workout wordt gedaan op nieuwe of oude hits en is op verschillende niveaus stapsgewijs te volgen. Daarbij besteden ze ook bewust aandacht aan het kunnen volgen van de workout als je een hoger lichaamsgewicht hebt. Ik vind het heerlijk om een paar van deze workouts te doen als ik in een goede stemming ben en lekker wil dansen (of juist niet en me beter wil voelen). Leuk ook dat je beter wordt als je een workout vaker doet en op een gegeven moment zonder te kijken ook lekker mee kunt dansen.

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

4. Tone It Up (fitness)

Karena en Katrina hebben een van de oudste workout kanalen op Youtube. Meer dan honderden video’s kun je hier vinden. Hun focus ligt op fitness maar hier en daar vind je ook een cardio of yoga workout. De trainingen zijn uitdagend maar goed te volgen. Echte feel-good workouts vind ik ze. De meeste video’s zijn buiten op het strand opgenomen en brengen je door het uitzicht en mooie weer alleen al in een betere stemming. 

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

5. Eylem Abaci (fitness)

Dit account heb ik pas kort geleden ontdekt maar is nu al een van mijn favorieten. Bijna alle workouts hebben veel effect door middel van low impact movements. Dat wil zeggen dat je bijzonder focust op de juiste techniek en het aanspannen van je lichaam op de juiste plekken. Hierdoor bereik je een goede training zonder dat daar zware gewichten of helemaal kapot gaan voor nodig is. De workouts richten zich bovendien niet alleen op je lichaam maar ook op je stemming. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit een workout tegen angst en stress of voor als je ongesteld bent.

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

6. Callie Jardine (pilates)

Een jonge, vlotte meid die een pilates-workout kanaal begonnen is omdat ze wilde trainen om zich goed te voelen en niet om er op een bepaalde manier uit te zien, en deze focus bij bestaande fitness kanalen niet kon vinden. De workouts zijn creatief en er is veel aandacht voor beginners. De cardio (zij noemt ze High Energy workouts) zijn ook geschikt voor gevorderden. Extra: Callie maakt ook podcast die ze “Healthy But Human” genoemd heeft en waarop ze praat over alle uitdagingen van volwassen worden en fitter worden met balans. 

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

7. Bailey Brown (pilates)

Bailey geeft verschillende korte pilates workouts online die opgenomen zijn op prachtige locaties. Als ik mezelf en mijn hoofd een gevoel van vakantie wil geven, zijn dit de workouts die ik doe. Er is veel aandacht voor de juiste techniek (die pilates extra effectief maakt), trainingen die hormoon-vriendelijk zijn en niet te intensief, en daarnaast trainingen voor alle afzonderlijke lichaamsdelen die je maar kunt bedenken. Je kunt dus goed je eigen workout samenstellen helemaal aan de hand van wat jij die dag wil trainen. 

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

8. Jessica Richburg (yoga)

Oh ik houd zo van dit account! Yoga workouts moeten voor mij vooral rust en mindfulness uitstralen en dat doen die van Jessica perfect. Naast verschillende soorten yoga voor allerlei verschillende situaties en stemmingen (after work, stress relief, post travel, morning flow, for runners, etc.) geeft Jessica ook stretch, yoga en mindfullness tips die je training kunnen ondersteunen. De video’s zijn kort en daardoor laagdrempelig en toch heb je het idee ook met een workout van maar 20 minuten een klein beetje rust en in je kracht te komen.

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 


9. Boho Beautiful Yoga (yoga)

Juliana en haar partner Mark runnen dit account samen, waardoor je zowel yoga kunt volgen van een vrouw als een man (ieder natuurlijk weer met zijn of haar eigen stijl). De workouts zijn elke keer op een andere, prachtige locatie in de natuur en voelen hierdoor extra afwisselend. Elke video heeft aan het begin ook een trailer die je meeneemt naar de mooiste plekken in Zuid-Amerika of Azië, waar de workout van die video plaatsvindt, en dit helpt je om al helemaal in de juiste stemming te komen. Een bonus bij dit kanaal vind ik de creatieve yoga-houdingen die weer net iets anders zijn dan van veel andere kanalen.

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

10. Yoga With Adriene (yoga)

Last but not least: dit is een van de meest bekende yoga accounts op Youtube. Adriene geeft rustige, laagdrempelige, maar effectieve yoga. Haar hond Benji is bij veel trainingen aanwezig en geeft een extra ontspannende achtergrondsfeer 😉 Het meest bekend is dit kanaal om de yoga challenges waarbij je gezamenlijk 1 maand lang elke dag samen yoga doet. Ook na afloop kun je ze nog zelf volgen en blijven ze op het kanaal staan. Een fijne manier om erin te komen of een kleine routine te ontwikkelen. 

Waar beginnen? Dit is mijn favoriete workout!

 

Heb jij je hier je nieuwe favoriete workout video of kanaal gevonden? Leuk als je het mij laat weten, en deel het natuurlijk ook weer met jouw omgeving!

Maritza Kolenbrander

Maritza Kolenbrander

Voedingspsychologe/coach & personal trainer voor vrouwen.

Gerelateerde blogs