Avocado smoothie

door | 16 maart 2024

Bereidingstijd:

5 minuten

Wachttijd:

GEEN

Totaal:

5 minuten

Deze avocado smoothie neem ik regelmatig als ik in de ochtend weinig honger heb, maar wel een lange of drukke dag voor de boeg heb waarin ik stabiele energie wil hebben. Terwijl je niet het gevoel hebt dat je veel eet, is de smoothie wel erg vullend. Hij zit daarnaast vol voedingsstoffen die je huid fantastisch vindt: goede vetten uit avocado, vitamines, antioxidanten en chlorofyl uit de spinazie en veel eiwitten voor het versterken en beschermen van je cellen.

Ik hoor vaak dat mensen liever geen smoothies drinken in de ochtend omdat ze er snel weer honger op krijgen. Met een paar kleine aanpassingen maak ik mijn smoothies urenlang verzadigend.

Dit zijn ze:

  1. Ik gebruik altijd ook vullende ingrediënten zoals banaan, kwark, avocado of notenpasta. Romige smoothies vullen beter dan waterige zonder deze ingrediënten.

2. Elke smoothie bij mij bevat eiwitpoeder en een bron van gezonde vetten. Meestal een lepel notenpasta, avocado of iets van pitten of zaden. Beide zorgen voor optimale verzadiging.

3. Ik bulk mijn smoothies graag met een paar handjes bladgroente zoals dinokool of spinazie. Vol met voedingsstoffen die lang verzadigen!

4. In elke smoothie doe ik op het einde nog een lepel zaadjes die ik niet mee blend. Hier kauw ik op terwijl ik mijn smoothie drink. Hierdoor drink je minder snel en ontstaat er geen hoge piek in je bloedsuikerspiegel die later weer tot snellere honger leidt.

5. Tot slot let ik erop dat ik een smoothie niet in 2 minuten achterover kieper maar dat ik er ongeveer even lang over doe als ik zou doen wanneer ik alle ingrediënten ongeblend zou eten. Je lichaam krijgt hierdoor meer tijd om te registreren dat je eet en het verzadigingshormoon leptine aan te maken.

Ga jij deze smoothie proberen?

Zo maak je mijn avocado smoothie

Ingrediënten

1 kleine banaan
200 ml sojamelk (of een andere melk naar keuze)
3 el sojakwark (of een andere yoghurt of kwark naar keuze)
2 handjes spinazie
1 scoop vanille eiwitpoeder
1/2 avocado
1 tl honing (optioneel)

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in een high speed blender en laat deze kort en krachtig blenden tot dat alle ingrediënten fijn gemalen zijn tot de gewenste consistentie. 
2. Schenk de smoothie in een hoog glas en bestrooi deze met een topping naar keuze om op te kauwen (bijenpollen, chiazaadjes, cacao nibs).

*Door op je smoothie te kauwen zorg je voor een stabielere bloedsuikerspiegel en langer aanhoudende verzadiging. 

Voedingswaarden

Calorieën: 405
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 30 gram
Vetten: 19 gram

Hoi, ik ben Maritza
Ik laat vrouwen zien dat ze met de juiste aanpassingen grote veranderingen in hun gezondheid en fitheid kunnen bereiken. Daarom ben ik gaan werken als voedingscoach en personal trainer. Op deze blog schrijf ik wat ik al voor je uitgezocht en in de praktijk getoetst heb, zodat jij het niet meer hoeft te doen.
Coaching
Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is dit iets voor je.
Training
Fitter en sterker worden? Samen gaat het sneller.
Ebook – Mijn visie op voeding
Hier schreef ik een heel ebook over! Meer dan 50 gezonde recepten en vele tips om zelf gezonder te koken.
Meer inspiratie:
Instagram
Spotify
YouTube
Recepten

Nog meer lezen

Misschien vind je dit ook wat?

Gemengde quinoa-rucola bowl met ei

Een salade die je perfect kunt mealpreppen en meerdere dagen meenemen naar je werk, maar die ook heerlijk vers te bereiden is. Voedzaam, vullend en je doet je er je energie, huid en darmen een cadeautje mee.

Meer lezen

Toast met cashewpasta en banaan

Het ontbijt is mijn rustige moment van de dag en mag daarom van mij wat bijzonderder zijn dan de andere maaltijden. Als ik eens wat anders wil dan mijn eiwitrijke ontbijtjes, kies ik bijvoorbeeld hiervoor: heerlijk comfort food in de vorm van warme toast, romige cashewpasta en zoete plakjes banaan.

Meer lezen

Chocolade munt smoothie

In de zomer vind ik het heerlijk om een koude smoothie te drinken met de smaakcombinatie munt en chocola. Dat doet me dan echt net denken aan het ijsje. Misschien niet voor iedereen, maar als je ervan houdt, is dit een smoothie waar je de hele dag naar uit zult kijken!

Meer lezen

Aubergine mini pizza’s

Comfort food but make it healthy! Dat zijn deze aubergine mini pizza's. Hoewel een traditionele pizza op zijn tijd moet kunnen, heb je soms ook behoefte aan iets lekkers en wilt ondertussen nog steeds iets goeds doen voor je lichaam. Een mooi moment om deze mini pizza's te proberen.

Meer lezen

Beauty bowl met fruit, pitten & zaden

Eten met een bijzondere werking voor ons lichaam noem ik 'beauty foods'. Ze voeden ons lichaam en zijn in staat ons lichaam van binnen en van buiten te verrijken en daarmee ons welzijn te verbeteren. Met deze beauty bowl begin je de dag meteen met een goede zorg voor jezelf!

Meer lezen

Mijn 3 favoriete green juices voor een betere huid

Green juice is een soort natuurlijk voedingssupplement. Het kan huid- en darmklachten verbeteren en geeft ook de rest van je lichaam een enorme boost. Twee keer per jaar doe ik een kuur van 7 dagen. Hier vind je mijn resultaten en de juices die ik heb gedronken.

Meer lezen

Wat je het beste kunt eten om af te vallen

Ondanks dat veel mensen het heel erg moeilijk vinden, is mijn ervaring dat iedereen kan afvallen. Hiervoor moet je wel de juiste aanpassingen maken. In dit artikel lees je met welke simpele aanpassingen je gegarandeerd je doelen bereikt. Spoiler alert: less is ook hier more!

Meer lezen

Gezondere ‘dubbel chocolade’ muffins

Muffins zijn mijn liefdestaal: ik maak ze voor onszelf als lekkere, gezonde snack voor de week, als toetje, ontbijt, neem ze mee naar feestjes of geef ze cadeau. Muffins zijn gewoon altijd goed. Niet voor niks heb ik er een aantal recepten van op mijn website staan. Eentje met chocolade kon daarom niet ontbreken.

Meer lezen

Afvallen na een burn-out werkt anders

Een burn-out heeft veel effect op je lichaam en kan ook je gewicht veranderen. Veel mensen vinden het moeilijk om na het herstel weer op hun oude gewicht te komen. Dat heeft een reden en die ligt niet aan jou. In dit artikel lees je waarom afvallen na een burn-out anders werkt en hoe het je lukt.

Meer lezen